Door de bril van Erwin: Heracles Almelo 2 – RKC Waalwijk 2


De eerste competitiewedstrijd van RKC Waalwijk 2 werd gespeeld op dinsdag 12 september. Het team van trainer Erwin van Breugel reisde af naar Almelo. Er werd verloren met 4-1 van Heracles Almelo 2, volgens Erwin was het wederom een wedstrijd waar het team wijzer van is geworden. Hieronder de wedstrijd door de Bril van Erwin:

 

“De eerste helft begon redelijk, we hadden de controle en ik vond dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De kansen waren ongeveer gelijk, Heracles creëerde twee goede kansen maar wij ook, helaas resulteerde deze kansen niet in doelpunten. Over de eerste helft ben ik dan ook tevreden, we wisten waar we mee bezig waren en konden genoeg weerstand bieden aan Heracles.

 

Na de rust kantelde de wedstrijd, het leek wel of Heracles een energie boost had gekregen. Het team uit Almelo werd gevaarlijk en ging beter spelen. Wij kregen het moeilijk en konden niet omgaan met de diepte passes die door Heracles gegeven werden. De 1-0 viel in de 50e minuut en werd gemaakt door Dario Buijs. Na de 1-0 waren wij het spel even kwijt en was het niet onwaarschijnlijk geweest als Heracles de 2-0 had gemaakt. Gelukkig stond Jordy Deckers, onze keeper, een goede wedstrijd te keepen, hij wist de bal tot drie keer toe te stoppen.

 

De 2-0 viel in de 64e minuut en werd gemaakt voor Vincent Vermeij. Vermeij is door mijn bril een goede speler die in het rechterrijtje van de Eredivisie bij veel clubs in het eerste elftal zou kunnen spelen. Onze verdediging had veel moeite met Vermeij en ook in de 76e en de 84e minuut bewees hij zijn klasse door de 3-1 en 4-1 te maken. Voor het team was dit de eerste wedstrijd in poule A van de reservecompetitie. Het team heeft het zwaar gehad in de wedstrijd.

 

Voor ons was deze wedstrijd meteen een goede les, dit niveau is hoger en daar moeten we aan wennen. Het is belangrijk dat we uit de eerste 55 minuten de goede dingen gaan halen en stappen gaan zetten. Het wordt een mooie uitdaging dit seizoen.”

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

NEC

Jupiler League
2 Maart 2018, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

SEIZOENCLUBCARD

2017 - 2018