RKC 2 staat na openingswedstrijd op de eerste plek

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Het tweede elftal van RKC Waalwijk speelde afgelopen maandag zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Roda JC 2. Het elftal van Sander Duits stond na 45 minuten spelen al met 0-3 voor, wat ook gelijk de eindstand betekende.

RKC begon op volle oorlogssterkte aan de wedstrijd in Kerkrade, wat gelijk te zien was op het scorebord en het spel. Al na zes minuten was het raak door een mooi doelpunt van Ezra Walian. Hij maakte een mooie loopbeweging achter de laatste linie en rondde een goede steekpass koeltjes af: 0-1. Het spel van RKC was erg vermakelijk en de ploeg van Sander Duits was de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Dit werd nog maar eens duidelijk gemaakt in de 16e minuut, toen Saïd Bakari de score op 0-2 bracht. De doelpunten gaven de spelers toch wat meer zelfvertrouwen. De ene combinatie volgde na de andere en RKC speelde zich simpel onder elke vorm van druk van Roda JC uit. Na enkele kleine kansjes niet benut te hebben, maakte Ezra Walian er na 34 minuten 0-3 van uit een hoekschop. Met deze teams gingen beide teams rusten.

In de rust gaf de trainer aan dat de spelers de lijn van de eerste helft door moesten zetten en de score nog verder moesten uitbreiden, wat toch wel een moeilijke taak bleek. Het opbouwende gedeelte zat er ook de tweede helft nog goed in. Toch kon Roda niet gevaarlijker worden in de tweede helft. Waar ze in de eerste helft zo nu en dan nog een schot wisten te lossen en een paar hoekschoppen kregen, was dit in de tweede helft een stuk minder. Verder dan een paar matige pogingen en een vrije trap kwam het niet bij Roda. In aanvallend opzicht was RKC ook niet meer zo flitsend, waardoor de ruststand ook gelijk de eindstand betekende: 0-3.

Al met al pakt de ploeg van Sander Duits hier een erg verdiende overwinning en begint het goed aan de competitie. Het goede positiespel en de gretigheid naar goals in de eerste helft waren beslissend. Sander Duits was na de wedstrijd erg te spreken over het vertoonde spel en de inzet waarmee de spelers deze wedstrijd speelden. Het vertoonde spel en de eindstand bieden veel hoop voor de komende weken. Volgende week speelt RKC 2 tegen Excelsior 2 in het Mandemakers stadion, aanvang 18:30.  

Opstelling

Jordy Zielschot; Gigli N’defe, Melle Meulensteen, Ingo Van Weert, Mohamed Haddachi; Nikki Baggerman, Daan Rienstra (75' Najim Haddouchi), Jari Koenraat (61' Roland Bergkamp); Saïd Bakari, Dylan Seys (70' Noël de Graauw), Ezra Walian. 

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.