Fortuna Sittard 2 te sterk voor RKC Waalwijk 2

Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

Gisteren speelde RKC Waalwijk 2 de één-na-laatste competitiewedstrijd in poule Zuid tegen koploper Fortuna Sittard 2 in Sittard. Met een geplaatste status en de kans om de koppositie te pakken was er genoeg reden om er een mooie wedstrijd van te maken. Vanwege een vroege 1-0 achterstand en een doelpunt in de laatste seconde van de wedstrijd verloor RKC echter de wedstrijd met 2-0.

Het elftal van Sander Duits begon erg gedreven aan de wedstrijd. Het hoog druk zetten en vooruit verdedigen van RKC bracht Fortuna in de problemen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Na het goed druk zetten van de aanvallers van RKC werd de verdediger van Fortuna gedwongen een lange bal te spelen. Deze lange bal kopte een verdediger van RKC ongelukkig richting eigen doel. De spits van Fortuna hoefde geen twee keer na te denken en maakte de openingstreffer: 1-0. RKC bleef na het tegendoelpunt zijn eigen spel spelen, wat tot enkele gevaarlijke doelpogingen leidde. Zo kon Saïd Bakari enkele minuten na het doelpunt de gelijkmaker op het scorebord zetten, maar zijn inzet ging net over. Dylan Seys probeerde het gedurende de eerste helft nog een paar keer van afstand, die steeds tegengehouden werd door de keeper van Fortuna. De thuisploeg werd voornamelijk gevaarlijk uit dode spelmomenten maar doelman Jordy Zielschot stond telkens goed opgesteld. Tot een doelpunt kwamen beide teams niet meer in de eerste helft.

In de rust zat het geloof om de wedstrijd te keren er nog goed in bij de spelers van RKC. Ook de trainer gaf aan dat er wat te halen viel, wat gezien het wedstrijdbeeld tot dan toe niet misplaatst was. De tweede helft begonnen de Waalwijkers ook met volle moed om de wedstrijd te keren. De eerste kans was echter voor Fortuna na een goede voorzet, die rakelings over werd gekopt. RKC kreeg hierna twee identieke doelkansen met SaÏd Bakari uit een voorzet, welke hij niet wist te verzilveren. Enkele minuten later kreeg Ospitaleri een directe rode kaart vanwege natrappen, waardoor de hoop groeide bij de ploeg uit Waalwijk.

Richting het einde van de tweede helft kreeg RKC de grootste kans van de wedstrijd. Jari Koenraat schoot van randje zestien op doel waar de keeper niet bij kon, maar op het laatste moment werd zijn inzet van de doellijn gehaald. In de rebound kreeg Noël de Graauw de bal voor zijn voeten, maar hij kreeg de bal niet onder controle. Een paar minuten later kopte Bakari een corner net over en een vrije trap van Seys werd gepakt door de keeper. In de laatste minuten nam RKC wat meer risico door een verdediger door te schuiven en met een extra aanvaller te spelen. Hierdoor lag er veel ruimte achter de linies van RKC, waar Fortuna zo nu en gebruik van probeerde te maken. Dit lukte in de laatste minuut van de wedstrijd, toen een counter leidde tot de beslissende 2-0.

Met deze uitslag heeft Fortuna Sittard 2 zich verzekerd van de eerste plaats in poule Zuid. RKC 2 had zich vorige week al veilig gesteld van de top vijf en kan nog tweede worden indien er volgende week gewonnen wordt en Feyenoord 2 punten laat liggen. Volgende week speelt RKC 2 zijn laatste wedstrijd voor de winterstop tegen FC Eindhoven 2. Deze wedstrijd zal aanvangen om 18:30 uur.

Opstelling RKC Waalwijk 2:

Jordy Zielschot, Nigel Langras (75. Noël de Graauw), Kevin Nikolov ©, Jan Lammers, Tom Cappan (70. Daan van der Harst), Najim Haddouchi, Daan Rienstra, Leon van den Hoven (63. David Min), Saïd Bakari, Jari Koenraat, Dylan Seys.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.