RKC 2 verliest eerste competitiewedstrijd na winterstop

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Het tweede elftal van RKC Waalwijk is er gisterenavond niet in geslaagd om de tweede competitiehelft met een overwinning te beginnen. De ploeg van Sander Duits ging met 3-0 onderuit in het MAC3PARK Stadion tegen een sterk PEC Zwolle. Doelpuntenmakers waren Kevin Nikolov (eigen doelpunt), Zian Flemming en Denis Genreau.

Het was PEC dat het sterkst aan de wedstrijd begon op een koude dinsdagavond. Gezien de sterke opstelling van PEC en de kleine selectie waar RKC over kon beschikken leek het al een moeilijke opgave te worden voor de Waalwijkers. In de eerste tien minuten had RKC geen antwoord op het dominante spel van PEC en was het de thuisploeg die scoringskansen creëerden en het balbezit had. Toch wisten de Zwollenaren niet te scoren in een paar uitgelezen mogelijkheden en kreeg RKC vanaf de 30e minuut wat meer grip op de wedstrijd. Een enkele mogelijkheid tot een doelpunt kwam via een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterflank, waar niemand tegen aan kon lopen. RKC leek tot aan de rust goed stand te houden, totdat een harde voorzet vanaf de linkerkant ongelukkig in eigen doel werd gewerkt door Kevin Nikolov. Hiermee gingen beide teams de kleedkamer in.

In de tweede helft hield hetzelfde plaatje stand. Het was de thuisploeg dat graag wilde scoren en RKC dat stand probeerde te houden tegen het sterke PEC. De Geelblauwen kregen na een klein kwartier spelen een goede kans om gelijk te maken via Ezra Walian, maar zijn schot ging over. In de aanval die hierop volgde kreeg PEC twee grote kansen, waarvan de tweede werd benut door Zian Flemming. Het eerste schot werd gestopt door Bohdi Prinssen, maar de voorzet die erop volgde werd wel verzilverd door de spits van PEC: 2-0. Na dit doelpunt was de weerstand van RKC grotendeels gebroken en was het PEC die de ene na de andere aanval kon beginnen richting het doel van de uitploeg. Enkele goede mogelijkheden vanuit voorzetten werden over of naast geschoten en een goede kopbal werd gestopt door de keeper. Uiteindelijk viel in de 75ste minuut ook de 3-0, na een foute pass op het middenveld van RKC. Denis Genreau van PEC profiteerde optimaal van deze fout en zette de eindstand op het bord.

Hiermee verliest RKC 2 zijn eerste competitiewedstrijd van de kampioenspoule en vindt het zich na de eerste speelronde terug op de laatste plaats. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma.

Opstellingen:

RKC Waalwijk 2: Bodhi Prinssen, Nigel Langras, Kevin Nikolov (83’ Joe van der Sar), Daan van der Harst, Tom Cappan, Najim Haddouchi, Noël de Graauw, Ezra Walian, Saïd Bakari, Roland Bergkamp (60’ Leon van den Hoven) en David Min.

PEC Zwolle 2: Boer, Ligeon, Van den Berg, Lachman, Bajselmani, Dekker, Hamer (86. Koorman), Van den Belt, Genreau (76. Miedema) Flemming en Reijnders (59. Kaptein).

 

Scoreverloop:

1-0         44 min.                 Kevin Nikolov (e.d.)
2-0         59 min.                 Zian Flemming
3-0         75 min.                 Denis Genreau

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.