RKC richt blik weer omhoog na knappe overwinning in Maastricht


Afgelopen vrijdag wist RKC Waalwijk overtuigend met 1-4 te winnen van MVV Maastricht. Nadat de Geelblauwen in de voorgaande vier wedstrijden slechts één punt wisten te pakken, was de ploeg van Fred Grim eindelijk eens meedogenloos. De weersomstandigheden deze avond waren bizar en ons RKC kreeg direct na rust de gelijkmaker tegen. De Geelblauwen toonden echter veerkracht en zouden het duel terecht winnend af weten te sluiten. Door de drie punten zijn de Waalwijkers slechts één plek op de ranglijst geklommen. De Waalwijkers staan nu elfde, omdat de concurrenten afgelopen vrijdag ook allemaal de nodige punten wisten te behalen. Desalniettemin is er voldoende perspectief. Het gat met de nummer zes op de ranglijst, TOP Oss, bedraagt namelijk slechts drie punten. Vanavond staat de Brabantse derby met Helmond Sport op de rol.

Teleurstellende reeks
Met Helmond Sport treft RKC de nummer negentien van de ranglijst. De Kattenmeppers zijn bezig aan een teleurstellende reeks. Zo wisten de Helmonders in 2019 slechts twee punten te behalen en bleef het dus nog altijd zonder overwinning. De gelijke spelen werden behaald bij Telstar-uit (1-1) en afgelopen speelronde tegen Go Ahead Eagles-thuis (1-1). De laatste overwinning van de Helmonders dateert alweer van 21 december 2018. Toen werd hekkensluiter Jong FC Utrecht in eigen huis met 2-0 verslagen.

Gebrek aan scorend vermogen
Waar Fred Grim zijn ploeg zal behoeden voor onderschatting spreken de cijfers boekdelen. Ook aan het scorend vermogen is terug te zien dat de ploeg van Rob Alflen bezig is aan een teleurstellend seizoen. Helmond Sport wist dit jaar pas 25 doelpunten te scoren. Tot dusver zijn er 29 speelronden afgewerkt, wat betekent dat de Helmonders met een gemiddelde van 0.86 nog geen doelpunt per wedstrijd scoren. Arne Naudts en Joeri Poelmans zijn de clubtopscorers met vier doelpunten. Daarnaast voert Poelmans ook nog een andere lijst aan. De verdediger pakte tot dusver tien gele en twee rode kaarten. Hiermee is hij de grootste kaartenpakker van de gehele competitie. Wel deelt hij deze positie met Jong PSV’er Bertalan Kun.

Head to head
RKC Waalwijk kan tot dusver prima cijfers weerleggen tegenover Helmond Sport. In het eigen Mandemakers Stadion werden er van de negen voorgaande duels liefst zes gewonnen. Tweemaal eindigde een ontmoeting in een gelijkspel en pas één keer werd er verloren. In deze negen thuisduels was RKC zestienmaal trefzeker. De Helmonders kwamen tot zeven doelpunten. De laatste ontmoeting tussen RKC en Helmond Sport eindigde in een 1-0 overwinning. Serginho Greene bekroonde zich in de 52e minuut tot matchwinner van het duel.

De grootste thuisoverwinning op de Helmonders dateert van 3 maart 2017. Via Pieter Langedijk (2x), Fred Benson, Johan Voskamp en Daan Rienstra wonnen de Geelblauwen met 5-2. De laatste overwinning van Helmond Sport in Waalwijk was op 24 september 2015. In de tweede ronde van de KNVB Beker bracht Regino Cicilia de thuisploeg op voorsprong, maar beslisten Carlo de Reuver en Roel van de Sande de eindstand op 1-2. 

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Ajax

Eredivisie
19 Oktober 2019, 18:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.