RKC op jacht naar punten tegen FC Groningen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Vrijdagavond om 20.00 uur wacht er voor ons RKC een uitwedstrijd in het Hoge Noorden. In het Hitachi Capital Mobility Stadion is FC Groningen de tegenstander. RKC is er op gebrand om snel haar eerste overwinning van het seizoen te gaan boeken. Met FC Groningen treffen de Waalwijkers een ploeg die met name buitenshuis de punten wist te behalen.

Ons RKC leed afgelopen week een nipte nederlaag tegen Vitesse. Voor rust had Dicko de bezoekers nog op voorsprong  gezet, maar dit werd ongedaan gemaakt door Clint Leemans.  Bij de gegeven penalty werd Jeroen Lelieveld ook de rode kaart getoond. Vanaf dat moment speelde RKC met een man meer en ging het na de gelijkmaker opzoek naar meer. Uiteindelijk lukte het niet om Vitesse echt achteruit te drukken. De Arnhemmers gingen er zelfs nog met de overwinning vandoor nadat Tannane een kwartier voor tijd een penalty had benut. Nu wacht er uit bij FC Groningen weer een nieuwe  kans om punten te pakken.

FC Groningen

Vrijdagavond wacht voor RKC dus een ontmoeting met FC Groningen. De ploeg van Danny Buijs bezet op dit moment de dertiende plek op de ranglijst met zeven punten uit acht wedstrijden . De ploeg draait een wisselvallig seizoen en pakt de punten vooral buitenshuis. In eigen stadion wist FC Groningen namelijk alleen van PEC Zwolle te winnen en verloor het de overige drie thuiswedstrijden.

Head- to-head

De balans tussen de twee ploegen in het Hitachi Capital Mobility Stadion is op dit moment volledig gelijk. Zo wonnen FC Groningen en RKC beide acht keer en eindigde het duel vijf keer in een gelijkspel. De laatste ontmoeting  in 2013 eindigde  in een  4-1 overwinning voor de thuisploeg. Het enige doelpunt van RKC werd toen gemaakt door Aurélien Joachim.

Interlands

Het weekend van 8, 9 en 10 oktober is er geen Eredivisievoetbal. Op 10 oktober (20:45 uur) speelt het Nederlands elftal tegen Noord-Ierland in De Kuip en drie dagen later gaan ze op bezoek bij Wit-Rusland (18:00 uur). Beide duels staan in het teken van de EK-kwalificatie.

Arbitrage

Scheidsrechter bij FC Groningen-RKC  is de heer Kooij. Hij wordt geassisteerd door de heren Honig en Osseweijer. Vierde official is de heer Oostrom. De VAR voor dit duel is de heer Blom, AVAR is de heer Polman.

Live

Morgen niet aanwezig in Groningen? Volg dan het liveverslag via Twitter of op TV op FOX Sports 2.

 

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Tussenstand

Hier vind je welke versterkingen de RKC’ers willen voor het nieuwe seizoen!

Er zijn geen agenda items gevonden

Topscorers

Sylla Sow 5 goals
Clint Leemans 5 goals
Anas Tahiri 3 goals

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.