RKC wil promotiejaar positief afsluiten tegen FC Twente

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

VVV-Venlo

Eredivisie
25 Januari 2020, 19:45
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Vanavond is het alweer tijd voor de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft en 2019. Om 20.00 uur wacht voor ons RKC de thuiswedstrijd tegen FC Twente en de belangen rondom deze wedstrijd zijn groot voor beide ploegen. Een overwinning van RKC kan de ploeg een enorme boost geven voor de wedstrijden die na de winterstop op het programma staan, want dan wachten directe concurrenten ADO en VVV.

Afgelopen zaterdag stond er voor RKC ook een kraker op het programma tegen Fortuna Sittard. De Geelblauwen kregen in Limburg de kans om het gat met de thuisploeg te verkleinen naar vier punten, maar helaas lukte dit niet en trok Fortuna aan het langste eind. Het begin van de wedstrijd was nog wel voor RKC want Hans Mulder kopte al vroeg de 0-1 binnen, maar de Limburgers hadden een snel antwoord. Na de snelle gelijkmaker van Fortuna was het Clint Leemans die RKC opnieuw de voorsprong had gezet, maar ook dit keer had Fortuna Sittard voor rust al gelijk gemaakt. In de tweede helft werd het 3-2 voor de Limburgers en wist de ploeg van Fred Grim niet meer terug te komen tot 3-3. Het is zaak voor RKC om met de steun van het eigen publiek te winnen van FC Twente en de aansluiting met de concurrentie te behouden.

Dat moet het in ieder geval doen zonder Darren Maatsen. De aanvaller is geschorsd na zijn rode kaart tegen Fortuna Sittard. 

FC Twente
Met FC Twente treft RKC een ploeg die niet bepaald in vorm is. De Tukkers behaalden maar één punt uit de laatste vier competitiewedstrijden en afgelopen dinsdag kwam daar ook nog eens de pijnlijke 2-5-uitschakeling tegen Go Ahead Eagles in het bekertoernooi bovenop. De start van het seizoen was voor FC Twente wel heel positief en door het behaalde aantal punten van die wedstrijden staat de ploeg op een twaalfde plek in de Eredivisie.

Head-to-Head
De balans tussen beide ploegen is in het voordeel van FC Twente. Zo wisten zij 23 van de 55 ontmoetingen te winnen. 18 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en ons RKC wist 14 keer te winnen. Vorig seizoen won RKC in eigen van  FC Twente met 4-1. Doelpuntenmakers in dit duel waren Mario Bilate, Dylan Seys en Darren Maatsen. Het 3e doelpunt in deze wedstrijd was een eigen doelpunt van de bezoekers.

Arbitrage
De wedstrijd zal morgen onder leiding staan van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De leidsman wordt geassisteerd door de heren Dobre en Van Kampen. Vierde official is de heer Oostrom, VAR en AVAR zijn de heren Van Boekel en Vandeursen.

Live
Morgen niet aanwezig in het Mandemakers Stadion? Volg dan het liveverslag via Twitter of via TV op FOX Sports 2.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

VVV-Venlo

Eredivisie
25 Januari 2020, 19:45
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Tussenstand

Hier vind je welke versterkingen de RKC’ers willen voor het nieuwe seizoen!

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.