Wedstrijden tussen RKC en Go Ahead garant voor spektakel


Na een ware thriller in Rotterdam waar een 1-1 gelijkspel volstond, bereikte ons RKC de Finale van de Keuken Kampioen Play-Offs! Uit de koker rolde hiermee Go Ahead Eagles, wat FC Den Bosch met 0-1 versloeg. Vanavond wacht de eerste wedstrijd in het tweeluik met de Deventenaren.

Zoals bekend bereikte de Geelblauwen de Finale na een bloedstollend slot. Na een 2-1 thuisoverwinning, was het 1-1 gelijkspel voldoende voor een plek in de eindstrijd. Na 37 minuten kopte Stijn Spierings de oh zo belangrijke 0-1 binnen. Na een heerlijke voorzet van Emil Hansson kopte Spierings tegendraads de bal tegen de touwen. Excelsior maakte het echter nog flink spannend toen vier minuten na rust Élias Már Ómarsson knap raakschoot. Zeker na de tweede, makkelijk gegeven, gele kaart voor Spierings werd het nog flink billenknijpen voor de Geelblauwen. Zo probeerde Edwards en Bruins meerdere malen het net te vinden, maar stond hun vizier niet op scherp.

Na 96 minuten thrillervoetbal voltrok zich een waar volksfeest in het uitvak. Zowel spelers en staf vlogen elkaar in de armen en trokken een sprint naar de meegereisde fans. Met het behalen van de Finale komt er een prachtige apotheose van het seizoen.

Go Ahead Eagles beleefde op haar beurt ook een schitterende weg richting de Finale. Thuis tegen FC Den Bosch werd met 2-2 gelijkgespeeld en zelfs een penalty gemist, maar in de Brabantse hoofdstad werd het 0-1. Een laat doelpunt van Jeroen Veldmate bezorgde Go Ahead Eagles de winst en dus de plaats in de felbegeerde Finale.

De ploeg van John Stegeman werd derde in de Keuken Kampioen Divisie en had als doel om te promoveren. De Eagles zijn, net als RKC, ontzettend dichtbij de Eredivisie. Beide ploegen prediken aanvallend voetbal, dus het beloven twee spetterende wedstrijden te worden.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


PEC Zwolle


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
15 September 2019, 12:15
MAC3Park Stadion, Zwolle

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.