Versterkt RKC Waalwijk met borst vooruit richting Oss


Aankomende zondag staat de eerste competitiewedstrijd van 2019 gepland voor RKC Waalwijk. In het laatste duel van de tweede periode is TOP Oss de tegenstander. De Waalwijkers wisten zich tot dusver met drie spelers in de winterstop te versterken. Zij gaan dan ook met de borst vooruit richting het Brabantse onderonsje.

TOP Oss onder de loep
Met TOP Oss treft RKC komende zondag een ploeg die dit seizoen goed presteert. Waar de Ossenaren in de afgelopen drie seizoenen tweemaal als vijftiende eindigden en eenmaal negentiende, staan zij nu op een knappe vijfde plaats. In de winterstop wist TOP Oss met 5-0 het oefenduel te winnen van het Belgische Dessel. Tevens trok het Olivier Rommens van NAC Breda aan, waar jonger broertje Philippe al actief was bij de ploeg van Klaas Wels.

Sterkhouders Dogan en Smeets
RKC Waalwijk zal aankomende zondag met name moeten letten op Huseyin Dogan en Bryan Smeets. De twee sterkhouders zijn in de eerste seizoenshelft samen goed geweest voor ruim 73% van de Osse doelpunten. Dogan staat met zijn dertien goals op de vierde plek van de topscorersranglijst. Bryan Smeets trof tot dusver zesmaal het doel. Hiermee kwamen liefst negentien, van de in totaal 26, doelpunten op het conto van het tweetal. Daarnaast was Bryan Smeets ook nog eens goed voor vijf assists.

Balans
TOP Oss-uit is een wedstrijd die de ploeg van Fred Grim normaliter goed ligt. Van de veertien voorgaande edities verloor RKC er slechts vier. Driemaal werden de punten gedeeld en liefst zeven keer werd de volledige buit mee terug naar Waalwijk genomen. Tevens lijkt dit Brabantse treffen garant te staan voor veel doelpunten. In de afgelopen vielen er gemiddeld meer dan vier goals per duel. 

Versterking
Ons RKC begroette de afgelopen weken een nieuw drietal. Kees Heemskerk, Stijn Spierings en Sylla Sow trainden direct mee met het eerste elftal. In het met 3-0 gewonnen oefenduel tegen vv Katwijk maakte Sow al zijn eerste minuten voor de Geelblauwen.   

Aankomende zondag staat de wedstrijd om 14:30 uur op de rol. Aangezien speelronde 20 tevens de laatste wedstrijd is van de tweede speelronde, worden alle wedstrijd op dit tijdstip gespeeld.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


NAC Breda


-

RKC Waalwijk

23 Juli 2019, 19:00
RKSV Rood-Wit, Sint-Willebrord

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.