RKC gaat voor finaleplaats in Rotterdam

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Sparta Rotterdam

Eredivisie
21 Februari 2020, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Vanavond (18.30 uur) speelt ons RKC tegen SBV Excelsior de return in de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. Het verdedigt in Rotterdam een 2-1 voorsprong uit de thuiswedstrijd en kan bij een goed resultaat de finale bereiken.

Voorsprong
Afgelopen zondag speelden beide ploegen de eerste wedstrijd tegen elkaar. In een open duel kregen zowel de Geelblauwen als Excelsior kansen, maar bleef het na 45 minuten 0-0. In de tweede helft brak Mario Bilate de ban. Kort daarvoor moest Alessandro Damen reddend optreden, maar ditmaal was hij kansloos op een inzet van de spits. Na een prima steekbal van Anas Tahiri schoot Bilate binnen.

RKC had de zaakjes keurig op orde, maar moest toch de gelijkmaker slikken. Een defensieve fout leidde de goal van Jeffry Fortes is: 1-1. Excelsior probeerde door te drukken en was dichtbij via een inzet van Dennis Eckert, maar RKC had toch het laatste woord. Stijn Spierings kon net niet bij de bal komen, maar daardoor kwam hij voor de voeten van rechtsback Juriën Gaari. Hij dacht niet na en uit een moeilijke hoek schoot hij hard en hoog de 2-1 binnen. Met deze voorsprong gaat ons RKC vanavond in Rotterdam proberen de finale van de Play-Offs te behalen.

Head to Head
RKC en Excelsior troffen elkaar over alle competities gezien tot nu toe zestien keer. De overwinning van afgelopen zondag betekende de negende zege van de Geelblauwen. Excelsior won drie keer en acht maal werd er gelijkgespeeld. Wat vaststaat is dan beide ploegen een spannende avond tegemoet gaan, de winnaar plaatst zich dan ook voor de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs waarin het zal aantreden tegen de winnaar van FC Den Bosch-Go Ahead Eagles.  

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Sparta Rotterdam

Eredivisie
21 Februari 2020, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.