We mogen weer!

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

VVV-Venlo

Eredivisie
25 Januari 2020, 19:45
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Vanavond is het dan echt zo ver. Na een onvergetelijk seizoen en dito apotheose in Deventer staan we aan de vooravond van onze rentree in de Eredivisie. Op 3 mei 2014 speelde ons RKC haar laatste Eredivisieduel, vijf jaar en 92 dagen later keren de Geelblauwen weer officieel terug op het hoogste plan. De ploeg van Fred Grim opent, zoals bekend, vanavond het seizoen in Venlo tegen VVV (20.45 uur).

Volksfeest
Het werd al even genoemd: die ene 28 mei 2019. In Deventer voltrok zich het Wonder van Waalwijk toen ons RKC met 0-2 voor kwam, met 3-2 achterstond, alsnog aan het langste eind leek te trekken met de 3-3, maar uiteindelijk leek te capituleren door de 4-3 in de 89e minuut. Dat in voetbal alles mogelijk is bleek toen des te meer. Na 94 minuten en vier seconden schoot Stijn Spierings de club terug naar het hoogste niveau, waarna Mario Bilate later nog de 4-5 binnen prikte. Wat zich toen voltrok was een waar volksfeest waar nog lang over is doorgepraat. Het heeft er voor gezorgd dat ons RKC vanavond aftrapt op het hoogste niveau van Nederland.

Potentie
Het nieuwe seizoen begint dus in Venlo tegen de Venlose Voetbal Vereniging. In Noord-Limburg vertrok eind seizoen Maurice Steijn, maar vond het in Robert Maaskant een nieuwe hoofdtrainer. Met hem aan het roer draaide de nummer twaalf van vorig seizoen een uitstekende voorbereiding. Een kleine 0-1 nederlaag tegen de Griekse topper Panathinaikos en een 2-2 gelijkspel tegen VfL Wolfsburg waren enkele voorbeelden van de potentie van de Venlonaren.

Head to Head
RKC en VVV troffen elkaar in de Eredivisie in totaal twaalf keer. Driemaal wisten de Geelblauwen te winnen, tegenover vijf Limburgse zeges en vier gelijke spelen. De laatste overwinning in Venlo dateert van 8 mei 1994. Met onder andere Giovanni van Bronckhorst, Marcel Brands en Alfred Schreuder in de basis won RKC met 0-2 door doelpunten van Marco Boogers en Marcel Valk.

Arbitrage
De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. Hij is geen onbekende voor ons RKC, hij floot vorig seizoen in de Keuken Kampioen Play-Offs namelijk het thuisduel tegen NEC Nijmegen. Hij zag de ploeg van Fred Grim een 2-0 achterstand goedmaken door met 3-0 te winnen, wat uiteindelijk de opmars bleek richting de promotie.

Kooij wordt geassisteerd door de heren Lapar en Inia, de heer Van der Laan is de vierde official. VAR bij dit duel is de heer Dieperink, AVAR is vanavond de heer Frijn. 

Live
Vanavond niet aanwezig in het uitvak? RKC is vanavond live te volgen via Twitter en op tv via FOX Sports 1.      

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

VVV-Venlo

Eredivisie
25 Januari 2020, 19:45
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.