RKC na eerste overwinning met frisse moed richting Rotterdam

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Vanmiddag zal er om 16.45 uur worden afgetrapt  bij de wedstrijd Feyenoord – RKC Waalwijk. In De Kuip willen de Geelblauwen een vervolg geven aan de overwinning van vorige week tegen Heracles Almelo. De ploeg van Fred Grim beloonde het goede spel dan eindelijk met drie punten en zal zodoende met een goed gevoel afreizen naar Rotterdam. 

De drie punten die behaald werden tegen Heracles bewijzen dat RKC nog zeker niet afgeschreven mag worden in de Eredivisie. Tegen de Almeloërs liet RKC opnieuw zien uitstekend te kunnen voetballen en nu lukte het eindelijk ook om er een resultaat aan te koppelen. De ontlading in het Mandemakers Stadion was groot na het laatste fluitsignaal en zowel de spelers als de supporters maakten er een groot feest van na de wedstrijd. Eén week later wacht nu de uitwedstrijd bij Feyenoord en gekeken naar de resultaten van de Rotterdammers is het vooraf niet uitgesloten dat er opnieuw een resultaat gehaald kan worden door RKC.  

Feyenoord
Het seizoen van Feyenoord verloopt tot nu toe erg stroef. De ploeg staat op dit moment 10e in de Eredivisie en sinds vorige week staat er met Dick Advocaat ook een nieuwe hoofdtrainer aan het roer nadat Jaap Stam zijn ontslag had ingediend. Deze wisseling van de wacht heeft de Rotterdammers wel goed gedaan, want na de forse nederlaag van twee weken terug tegen Ajax wist Feyenoord afgelopen weekend met 0-3 te winnen bij VVV-Venlo. Echter werd er afgelopen donderdag teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen Young Boys, waardoor overwintering in de Europa League lastig gaat worden. In de eigen Kuip zal Feyenoord nu opnieuw een goed resultaat willen neerzeten om zo de negatieve spiraal achter zich te laten.

Head-to-Head
De balans tussen de twee ploegen is in het voordeel van Rotterdammers. Zo wonnen zij 27 van de 50 ontmoetingen, werd het dertien keer gelijk en RKC won tien keer. Bij de laatste twee ontmoetingen in het seizoen 2003/2004 werden de punten eerlijk verdeeld. Zo won Feyenoord in eigen stadion met 2-0 en won RKC in Waalwijk met 1-0 door een doelpunt van Aurélien Joachim. De laatste overwinning in De Kuip dateert van 26 september 1999. Yuri Cornelisse scoorde tweemaal, waarbij zijn laatste doelpunt viel in de laatste minuut.

Arbitrage
De wedstrijd (16.45 uur) zal vandaag onder leiding staan van scheidsrechter Danny Makkelie. De leidsman wordt geassisteerd door de heren Diks en Steegstra. Vierde official is de heer Van der Laan, VAR en AVAR zijn de heren Dieperink en Ribbink.

Live
Straks niet aanwezig in De Kuip? Volg dan het liveverslag via Twitter of via TV op FOX Sports 1.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.