Alexander Büttner tekent voor één seizoen bij RKC Waalwijk

De 32-jarige Büttner mag zich nu ook officieel speler van de Geelblauwen noemen. Alexander Büttner trainde de afgelopen weken al mee met de selectie van Joseph Oosting. De speler tekent een contract tot medio 2022 in het Mandemakers Stadion.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld: ''De kwaliteiten van Alexander staan buiten kijf. Met bijna 300 officiële duels op het hoogste niveau op zijn naam brengt hij bovendien een bak aan ervaring mee. Alexander is een veelzijdige speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Zijn komst zorgt voor een balans tussen jong talent en ervaring binnen onze selectie.''

Alexander Büttner over zijn contactondertekening: ''Na een aantal weken te hebben meegetraind bij RKC ben ik blij om nu mijn contract te tekenen. De RKC-beleving is mij erg goed bevallen en ik kijk er naar uit om komend seizoen mijn steentje bij te dragen.''

Alexander Büttner

Alexander Büttner (32) maakte in 2008 namens Vitesse zijn profdebuut in de Eredivisie. Uiteindelijk maakte hij na 196 duels voor de Arnhemmers de transfer naar Manchester United, waarmee hij eenmaal landskampioen werd. Hierna vervolgde hij zijn carrière bij achtereenvolgens Dinamo Moskou, RSC Anderlecht, opnieuw Vitesse en New England Revolution.

Na de eerdere komst van Iliass Bel Hassani en Joel Pereira is Alexander Büttner de derde versterking van de Geelblauwen deze zomer.