Bezoekersinformatie RKC Waalwijk - Vitesse

Vandaag wordt er eindelijk weer 'om het echie' gevoetbald in het Mandemakers Stadion! Om 16.45 uur wordt de aftrap gegeven voor het nieuwe Eredivisieseizoen van de Geelblauwen. Het stadionbezoek gaat er, ook tegen Vitesse, door de huidige maatregelen anders uitzien. Zo lees je meer over looproutes, een rookvrij stadion, eten & drinken en alle andere veiligheidsmaatregelen.

Voor de wedstrijd
De ploeg van Fred Grim treedt vandaag aan in een 'vol' Mandemakers Stadion. Alle 1400 plekken zijn gevuld, waardoor alle onder de coronamaatregelen beschikbare tickets zijn vergeven. Je e-ticket is je toegangskaartje, het is dus belangrijk om deze geprint danwel op je smartphone mee te nemen! Aangezien alle tickets zijn vergeven heeft dus geen zin om zonder e-ticket naar het stadion te komen.

Voorafgaand aan je bezoek naar het Mandemakers Stadion adviseert RKC haar supporters om een online gezondheidscheck te doen. Het is belangrijk dat je op alle vragen 'nee' kunt antwoorden. De gezondheidscheck vind je hier. RKC Waalwijk adviseert supporters ook zoveel als mogelijk per fiets of scooter naar het stadion te komen. Reis je met het OV? Houd je dan aan de richtlijnen die hiervoor gelden.

De poorten van het Mandemakers Stadion openen 1,5 uur voor de aftrap. Supporters kunnen voorafgaand aan het duel bij de Smulkar terecht voor een hapje en drankje. Voor de stadioningangen zijn op de grond markeringen geplaatst om de anderhalve meter aan te duiden, welke ook gehandhaafd dienen te worden. De stadioningang waardoor je het Mandemakers Stadion mee binnen komt, kan een andere ingang zijn dan normaal. Check daarom voor de wedstrijd goed je kaartje! Hierop staat vermeld via welke ingang je het stadion binnenkomt. 

Buiten de juiste ingang staat op je kaartje ook vermeld welke trapopgang je moet hebben en op welke rij je stoeltje zich bevindt. Ook op de vakken JJ, KK, EE, KC en HH gelden er nu vaste stoelnummers. Na binnenkomst van het Mandemakers Stadion zie je dat er op de grond looproutes staan gemarkeerd. Ook deze dienen nageleefd te worden, om zo de 1,5 meter te kunnen waarborgen.

Tijdens de wedstrijd
Ook tijdens de wedstrijd blijven de algemene maatregelen uiteraard geldend. Daarbij het vriendelijke toch dringende advies om tijdens het duel zoveel als mogelijk te blijven zitten en niet te schreeuwen/zingen. Het gebruik van een mondkapje is niet verplicht, RKC laat hierin de keuze aan de supporter zelf. Het Mandemakers Stadion is sinds dit seizoen bovendien geheel rookvrij.

Wil je voor of tijdens de wedstrijd of in de rust naar het toilet of iets te eten/drinken halen? Dat is uiteraard mogelijk, onder de algemene maatregelen. Loop via de aangegeven looproute richting het toilet/horecapunt. In de wedstrijd tegen Vitesse zijn er bij de horecapunten drinken en belegde broodjes verkrijgbaar.

Na de wedstrijd
Ook het verlaten van het stadion na de wedstrijd verloopt anders dan dat men gewend is. Er wordt dan ook gevraagd om na het laatste fluitsignaal te blijven zitten. De aanwezige stewards bij de trapopgangen zullen de leegstroom per vak gaan reguleren, zodat voor iedereen altijd de 1,5 meter afstand kan worden gehandhaafd. Stewards zullen hiervoor gaan werken met ‘Stop & Go’-borden. Wanneer het sein ‘Go’ wordt gegeven, kan je je vak en uiteindelijk het stadion verlaten. Volg hierbij altijd de looproute die op de grond is gemarkeerd.

RKC Waalwijk wil bovenal dat iedere bezoeker, na maanden zonder competitiewedstrijd, een fijne avond heeft en veilig het stadion kan bezoeken. Op naar een mooie avond en een goed seizoen, RKC’ers!  

Algemene regelingen
** Vermijd samenscholing **
** Niet schreeuwen/zingen **
** Houd 1,5 meter afstand **
** Regelmatig handen wassen **
** Let een beetje op elkaar **
** Volg de aanwijzingen van het personeel op **
** Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog **
** Blijf thuis bij verkoudheidsklachten en/of koorts **
** Het Mandemakers Stadion is vanaf dit seizoen rookvrij **