Bijzonder weerzien in eerste uitduel tegen FC Emmen

Morgen, zaterdag 13 augustus, staat voor RKC Waalwijk het eerste uitduel van het nieuwe Eredivisieseizoen 22/23 op het programma! In en tegen Emmen wordt het voor hoofdtrainer Joseph Oosting een bijzonder weerzien in de stad waar hij werd geboren en getogen.

RKC Waalwijk

In speelronde 1 wisten de Geelblauwen een gelijkspel te behalen tegen FC Utrecht. Daar waren achteraf wat gemengde gevoelens over, aangezien RKC met 2-0 de rust in ging door goals van Dario van den Buijs en Iliass Bel Hassani. Na rust bracht Utrecht echter Bas Dost, die voor de uitploeg alsnog een punt wist veilig te stellen (2-2).

Zoals gezegd wordt het zaterdag voor Joseph Oosting een weerzien met veel (oude) bekenden. Als geboren Emmenaar maakte hij in 1998 zijn profdebuut voor de FC, waar hij in twee periodes meer dan 230 officiële duels speelde. Het leverde hem onder andere de titel 'Mister FC Emmen' op. Ook assistent-trainer Peter Uneken heeft een verleden bij de Emmenaren. Als geboren Drent speelde hij tussen 1993 en 1999 voor de Rood-Witten.

FC Emmen

Na het ongenaakbare kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie afgelopen jaar, begon FC Emmen het Eredivisieseizoen direct met een zware uitwedstrijd. Uit tegen titelkandidaat PSV werd het 4-1 voor de Eindhovenaren. Namens de ploeg van Dick Lukkien was het Ole Romeny die de eretreffer voor zijn rekening nam.

Toch is Emmen een ploeg om in de gaten te houden. Afgelopen week presenteerden ze bijvoorbeeld nog middenvelder Mark Diemers, maar heeft het ook de beschikking over onder andere Richairo Zivkovic, Jari Vlak en Miguel Araujo.

Balans

In de gehele historie van de Eredivisie troffen RKC Waalwijk en FC Emmen elkaar nog maar drie keer. Beide ploegen zijn hierbij in balans, aangezien zowel RKC als Emmen één keer wisten te winnen en eenmaal gelijk speelde. De laatste ontmoeting vond plaats in het seizoen 20/21, op de Oude Meerdijk werd het toen 3-1 voor de thuisploeg.

Arbitrage

De scheidsrechter van de wedstrijd is Dennis Higler. Hij wordt geassisteerd door de heren Zeinstra & De Groot. De vierde official is de heer Smit. De VAR en AVAR zijn de heren Van der Laan & Kleinjan.

Live

FC Emmen - RKC Waalwijk is live te zien op ESPN 3! Daarnaast is de wedstrijd ook live te beleven via ons Twitter-verslag.

TOTO WedWekker

Speel mee met de TOTO WedWekker en win!

Eindstand 1-2, 1-3 of 1-4x 7,95

Wat kost gokken jou? Stop de tijd. 18+