RKC versterkt spitspositie met Vitalie Damaşcan

De 21-jarige Damaşcan wordt voor één jaar gehuurd van het Italiaanse Torino. De Moldavisch international traint vanaf morgen mee met de selectie.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld: ''Met de komst van Vitalie hebben we de spitspositie, zoals gewenst, dubbel bezet. We wilden graag een spits aan de selectie toevoegen die beschikt over de specifieke kwaliteiten die past bij onze speelstijl. In de voetballer Vitalie hebben we die gevonden. Hij is een doelgerichte speler die onze technische staf meer opties geeft om de aanvalslinie in te vullen.''

Vitalie Damaşcan
Vitalie Damaşcan, die over zowel een Moldavisch als Roemeens paspoort beschikt, begon zijn carrière in zijn thuisland Moldavië bij Zumbru Chisinau. In de zomer van 2017 maakte hij de overstap naar recordkampioen FC Sheriff Tiraspol. Voor de Europese topcompetities bleven zijn prestaties niet onopgemerkt. Op zijn negentiende transfereerde hij naar het Italiaanse Torino. De afgelopen twee seizoenen verhuurde de Serie A-club hem aan zijn oude club Sheriff en Fortuna Sittard. Damaşcan heeft acht wedstrijden gespeeld voor Moldavië O21 en veertien interlands op zijn naam staan voor de A-ploeg van Moldavië.