Daouda Weidmann op huurbasis naar Waalwijk

RKC Waalwijk en Torino FC hebben een akkoord bereikt over de overstap van Daouda Weidmann. De 20-jarige Daouda wordt voor één seizoen gehuurd met een optie tot koop. De Franse middenvelder sluit vanaf dinsdagochtend aan bij de training van de spelersgroep.

Daouda Weidmann is een talentvolle speler die wij graag toevoegen aan onze selectie. Daouda is een middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan en krijgt bij ons de kans zich te ontwikkelen en profileren” aldus Algemeen Directeur Frank van Mosselveld.

De Parijzenaar begon zijn carrière in de jeugd van Paris FC. In 2016 lijfde de Franse topclub Paris Saint Germain hem in , waar hij het tot het O19 elftal schopte. Daouda kwam onder andere acht wedstrijden uit voor Les Parisiens in de UEFA Youth League (Champions League voor O19 teams). In de zomer van 2022 vertrok Weidmann naar Torino FC in Italië. 

Volgens Douada Weidmann is RKC Waalwijk een logische stap in zijn carriere: “RKC Waalwijk en het Nederlands voetbal staan bekend als plek waar jonge spelers de kans krijgen zich te ontwikkelen. Dit is iets wat op dit moment goed bij mij past.”

Afgelopen seizoen kwam de snelle en vaardige middenvelder uit voor het Italiaanse Torino FC. In achtentwintig wedstrijden voor de O19 van ‘Toro’ in de Primavera 1, was hij drie keer trefzeker en gaf hij zes assists.