RKC bekert verder na overtuigende zege op Willem II

RKC Waalwijk heeft donderdagavond in de TOTO KNVB Beker een even mooie als overtuigende zege geboekt op Willem II. Door doelpunten van Iliass Bel Hassani, Finn Stokkers en Saïd Bakari werd het maar liefst 3-0.

Bovenliggende partij

RKC begon de eerste helft met overwicht. Iliass Bel Hassani nam de eerste doelpoging voor zijn rekening, maar Timon Wellenreuther kon redding brengen. De middenvelder, die tegen Sparta al een belangrijke rol speelde, had het vizier op scherp staan deze avond. De volgende kans van zijn voeten was namelijk wel raak. Willem II-verdediger Leeroy Owusu maakte een fout in de opbouw door pressie van Daneels. Laatsgenoemde gaf vervolgens laag voor op Bel Hassani, die in de verre hoek laag raakschoot: 1-0!

Na de voorsprong kwamen er voor beide doelen niet veel kansen, al had RKC nog altijd het overwicht. De Waalwijkse defensie hield de poorten goed gesloten, waardoor Willem II er aanvallend niet aan te pas kwam.

Klinkende overwinning

De tweede helft werd al na vijf minuten ingeluid met een knaller. Met een goede steekbal werd Finn Stokkers vrijgezet op Wellenreuther. De spits omspeelde de doelman en schoot de 2-0 tegen de touwen! Twintig minuten later was het Willem II dat voor het eerst van zich liet horen. Een voorzet vanaf links belandde op het hoofd van Mats Köhlert die hem de rechterhoek inkopte, RKC-keeper Issam El Maach was echter alert en pakte de bal klemvast. Hoewel Willem II wat meer de aanval zocht op jacht naar de aansluiting, werd deze in de 70e minuut de kop in gedrukt. Yassin Oukili werd de diepte ingestuurd, waarna hij op de achterlijn teruglegde op de ingevallen Saïd Bakari. De rechtsachter legde aan en schoot hem in de korte hoek raak: 3-0! De overwinning kwam daardoor niet meer in gevaar en RKC boekt daarmee een klinkende overwinning op Willem II. Ons RKC verzekert zich bovendien van een plek in de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker.