RKC sluit voorbereiding voor eigen fans af met overwinning op Lommel SK

Ons RKC heeft vandaag in de afsluitende oefenwedstrijd een 4-2 overwinning behaald op het Belgische Lommel SK. Doelpuntenmakers aan Waalwijkse zijde waren: Michiel Kramer, Richard van der Venne, Ilias Bel Hassani en Jens Odgaard.

RKC begon vandaag eindelijk weer met de eigen supporters in het Mandemakers Stadion. In het nieuwe uittenue werd er om 16:30 uur afgetrapt tegen SK Lommel. Binnen het kwartier werd al de ban gebroken door Michiel Kramer. Diens inzet vloog snoeihard via de onderkant van de lat binnen: 1-0. Een voorzet van Gaari en een overstapje van Bel Hassani gingen vooraf.

Lommel liet echter snel van zich horen en kwam op gelijke hoogte via Arno Verschueren. Dit was een voorbode voor een doelpuntrijke eerste helft. Richard van der Venne bracht de Waalwijkers na ruim een half uur weer op voorsprong via een fraaie halve omhaal. Na dit doelpunt deed ook Ilias Bel Hassani nog een duit in het zakje. Nadat de Belgische keeper uit zijn doel was gekomen probeerde Bel Hassani het van afstand. De keeper liet deze poging uit zijn handen glippen, waardoor de Geelblauwen met een 3-1 voorsprong de rust in gingen.

De Geelblauwen begonnen sterk aan de tweede helft. Richard van der Venne was met het hoofd dichtbij de 4-1. Daarna had ook Saïd Bakari een mooie actie in huis, maar de inzet van de Comoorse international werd van de lijn gehaald. Na ruim een uur voerde Joseph Oosting een dubbele wissel door. Jens Odgaard kwam in de ploeg voor Michiel Kramer en Lennerd Daneels verving Thierry Lutonda. Odgaard kende een prachtig officieus debuut door al na 7 minuten te scoren: 4-1.

In het laatste kwartier deden de bezoekers nog iets terug, waardoor er uiteindelijk een 4-2 eindstand op het scorebord stond. Zo winnen de Waalwijkers hun laatste wedstrijd en zijn alle ogen nu gericht op de eerste competitiewedstrijd van komende zaterdag tegen AZ.

Karakteristieken

RKC Waalwijk: Pereira (46. Vaessen), Gaari (75. Adewoye), Meulensteen, Lutonda (61. Daneels), Azhil (75. Augustijns), Van der Venne, Bel Hassani (81. Stokkers), Nieuwpoort, Bakari, Büttner, Kramer (61. Odgaard)

Wissels: Vaessen, El Maach, Adewoye, Odgaard, Stokkers, Mulder, El Haddouti, Daneels, Augustijns en Oukili.

Scoreverloop
12'  1-0 | Michiel Kramer
23'  1-1 | Arno Verschueren
29'  2-1 | Richard van der Venne
38'  3-1 | Iliass Bel Hassani
67'  4-1 | Jens Odgaard
78'  4-2 | Daniel Arzani