RKC trapt speelronde tien af in Enschede

Vrijdagavond trapt RKC Waalwijk het Eredivisieweekend af met de uitwedstrijd tegen FC Twente. In De Grolsch Veste zal er om 20.00 uur worden afgetrapt. Beide ploegen wisten in de voorgaande speelronde een knap punt te pakken en zullen erop gebrand zijn ook in deze wedstrijd niet met lege handen achter te blijven.

RKC Waalwijk

Vorig weekend werd door de Geelblauwen tegen de nummer zes van de ranglijst, sc Heerenveen, een punt uit het vuur gesleept. RKC kwam op een 0-1 achterstand door de goal van Henk Veerman. In het slot van de eerste helft moest sc Heerenveen met tien man verder, Sieben Dewaele lreeg de rode kaart. Wat volgde was een flink aantal grote kansen in de tweede helft. Uiteindelijk was het de ingevallen Vitalie Damascan die een kleine tien minuten voor tijd de 1-1 tegen de touwen schoot. Niet alleen werd er resultaat geboekt, ook het veldspel en het aantal gecreĆ«erde mogelijkheden waren positief van Waalwijkse zijde. Dit sterke spel zullen de Brabanders graag mee willen nemen naar Enschede, waar de nummer vijf FC Twente wacht.

FC Twente

RKC haalde een punt binnen tegen Heerenveen, Twente deed dat ook op hetzelfde moment tegen PSV. Nadat de Eindhovenaren al binnen tien minuten op voorsprong kwamen, kregen zij de kans om via een penalty de score te verdubbelen. Echter verkeert doelman Joel Drommel in uitstekende vorm, ook getuige zijn recente oproep voor Oranje. De strafschop werd gemist en later in de tweede helft juist wel benut door FC Twente speler Danilo. Zo eindigde ook die wedstrijd in 1-1. De Twentenaren draaien een erg sterk seizoen vooralsnog en zullen ook de Waalwijkers het vuur aan de schenen willen leggen.

Buiten Drommel moet er in aanvallend opzicht vooral gelet worden op Danilo en Vaclav Cerny. Met negen doelpunten in evenzoveel wedstrijden is Danilo op schot en gedeeld topscorer van de competitie. Ook Cerny laat zich zien met vier doelpunten en vier assists. Het moge duidelijk zijn dat het meeste gevaar bij deze mannen vandaan komt en aan ons RKC de taak hen in het gareel te houden.

Balans

Van de 55 keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden hield RKC er in 33 daarvan minstens een punt aan over. Afgelopen seizoen wisten de Waalwijkers vier punten te halen tegen de FC Twente. In de uitwedstrijd eindigde het na een spektakelstuk in 3-3, dankzij de goals van Tahiri, Van Weert en Quasten. Met name de combinatiegoal van Tahiri was van grote schoonheid. In de thuiswedstrijd werd vlak voor de winterstop bovendien een klinkende 3-0 overwinning geboekt door doelpunten van Anas Tahiri en Stijn Spierings (2x).

Arbitrage

Scheidsrechter Richard Martens heeft de leiding over het duel op de vrijdagavond. Hij zal daarbij worden geassisteerd door de heren Janson en Janssen aan de lijnen en de heer Nagtegaal als vierde official. De rol van VAR zal worden ingevuld door de heer Oostrom en AVAR zal zijn de heer Nanninga.

Live

De wedstrijd zal live uitgezonden worden op FOX Sports 2. Daarnaast zal er ook een liveverslag worden bijgehouden via ons eigen Twitter- en Instagramkanaal over alles wat er op het veld gebeurd. Ook via het radioverslag van Langstraat FM (106.8) is de wedstrijd live te volgen.

RKC TOTO Tip

Maak FC Twente - RKC Waalwijk nog spannender en zet in via TOTO, de officiĆ«le partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 15,00x je inzet terug: