RKC Waalwijk boekt goede oefenzege in vermakelijke wedstrijd

RKC Waalwijk heeft vanavond haar eerste oefenzege van de voorbereiding geboekt. In het Zeeuwse Burgh-Haamstede werd Roda JC Kerkrade met 2-4 verslagen. Namens de Geelblauwen scoorden Iliass Bel Hassani, Ahmed Touba, Richard van der Venne en Finn Stokkers.

RKC begon wervelend aan de eerste helft. Via Lennerd Daneels en Van der Venne kwam de bal terecht bij Bel Hassani, die de iets opstuitende bal heerlijk raakte en daarmee in de vijfde minuut schitterend scoorde: 0-1. Precies 20 minuten later verdubbelde de Waalwijkers de score via Ahmed Touba. Weer was het Van der Venne met de assist, hij verlengde een corner met de hak, waardoor de Algerijns international bij de tweede paal simpel binnen tikte: 0-2. Al in de eerste helft viel ook het derde doelpunt. Waar Van der Venne eerst tweemaal de aangever was, schoot hij geheel vrijstaand in de 39e minuut nu zelf de bal achter doelman De Boer: 0-3.

In de tweede helft zat er zeker nog meer in het vat. Roda liet van zich horen via Fabian Serrarens, die verantwoordelijk was voor de 1-3. Tien minuten voor tijd verzorgde Finn Stokkers de vierde Geelblauwe treffer. Morad El Haddouti ging alleen op De Boer af en chipte de bal leep op de lat. Stokkers reageerde hierna attent en kopte eenvoudig binnen. Het zesde doelpunt van de avond was voor Roda JC, dat via Pflücke de eindstand op 2-4 bepaalde.

Karakteristieken

RKC Waalwijk: Vaessen, Bakari, Meulensteen, Touba, Lutonda, Azhil, Büttner, Van der Venne, Bel Hassani, Stokkers, Daneels

Wissels: Pereira, El Maach, Gaari, Adewoye, Nieuwpoort, El Haddouti, Augustijns, Oukili, Wouters

Scoreverloop
5'   0-1 | Iliass Bel Hassani
25' 0-2 | Ahmed Touba
39' 0-3 | Richard van der Venne
65' 1-3 | Fabian Serrarens
79' 1-4 | Finn Stokkers
83' 2-4 | Patrick Pflücke