RKC Waalwijk en FC Utrecht delen de punten

Op een spannende voetbalmiddag in het Mandemakers Stadion stonden RKC Waalwijk en FC Utrecht tegenover elkaar. De wedstrijd, gespeeld op 28 april, eindigde in een 2-2 gelijkspel. RKC Waalwijk kwam twee keer op voorsprong, maar FC Utrecht kwam langzij. Dankzij dit gelijke spel komt RKC Waalwijk een punt dichterbij Excelsior, dat 15e staat in de Eredivisie.

Eerste helft

De wedstrijd begon rustig met weinig dreiging van beide kanten. Het was David Min die de ban brak in de 27e minuut door een prachtig doelpunt van net buiten het zestienmetergebied. Zijn schot over de grond vond de weg naar het net, waardoor RKC Waalwijk de leiding nam. FC Utrecht antwoordde snel met een reeks aanvallen, maar ondanks een hectische situatie voor het doel van Etienne Vaessen, wist Utrecht niet te scoren dankzij sterk verdedigend werk. De eerste helft eindigde met een 1-0 voorsprong voor RKC Waalwijk.

Tweede helft

De tweede helft begon direct met een kans voor Chris Lokesa, maar zonder succes. FC Utrecht liet van zich horen door een sterke poging van Lammers, wiens schot door Etienne Vaessen werd gestopt. De gelijkmaker kwam uiteindelijk in de 61ste minuut toen Bozdogan, na een assist van Boussaid, het net wist te vinden. Invaller Richonell Margaret zorgde voor nieuw elan en scoorde in de 66ste minuut met een subtiele schuiver door de benen van de Utrechtse keeper. Het spel bleef evenwichtig, maar Lammers van Utrecht zette de 2-2 op het scorebord na een individuele actie. Ondanks kansen aan beide kanten in de laatste minuten, bleef de stand gelijk.

RKC Waalwijk bereidt zich nu voor op de uitwedstrijd tegen Heracles op zondag 5 mei, waarna er een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle gepland staat op zondag 12 mei. Voor beide wedstrijden zijn nog kaarten te verkrijgen.