RKC Waalwijk hervat competitie met thuisduel tegen Vitesse

Na een succesvolle interlandperiode van het Nederlands Elftal, wordt dit weekend het Eredivisievoetbal weer hervat! Ons RKC neemt het morgen, zondag 12 september, op tegen Vitesse.

RKC Waalwijk

Na de overwinning op AZ (1-0), het verlies in Heerenveen (3-2) en het gelijkspel in Sittard (2-2) is RKC behoorlijk begonnen aan het nieuwe seizoen. De Waalwijkers bezetten momenteel de negende plek op de ranglijst.

Net voor het sluiten van de transferperiode zijn er nog twee nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Centrale verdediger Dario van den Buijs en keeper Jens Teunckens zijn komend seizoen te bewonderen in het Geelblauw.

Vitesse

Vitesse kent een ietwat stroeve start van de Eredivisie. De Arnhemmers pakten tot nu toe drie punten uit evenveel wedstrijden. Waar ze met 1-0 van PEC Zwolle wonnen, verloren ze van Willem II (3-0) en van Ajax (5-0).

Toch was en er in Arnhem de afgelopen periode terecht veel euforie. Vitesse versloeg Anderlecht over twee duels en plaatste zich daarmee voor de groepsfase van de UEFA Conference League. Na het treffen met RKC speelt Vitesse op donderdag 16 september hun eerste groepsduel uit tegen het Sloveense NŠ Mura.

Balans

RKC Waalwijk en Vitesse troffen elkaar op Eredivisieniveau tot dusver 24 keer in Waalwijk. Daarvan wonnen de Geelblauwen negen duels, wist Vitesse acht keer drie punten te behalen en werd het zeven keer een gelijkspel. De laatste overwinning is van 11 augustus 2013, huidig assistent-trainer Sander Duits was destijds tweemaal trefzeker in het met 4-2 gewonnen thuisduel. De andere doelpunten werden gemaakt door Robert Braber en Romeo Castelen.

De laatste keer dat RKC en Vitesse elkaar troffen was vorig seizoen in de GelreDome. Bekijk hier de samenvatting terug van het 1-1 gelijkspel en de schitterende goal van Richard van der Venne:

Arbitrage

De wedstrijd van zondag staat onder leiding van Jochem Kamphuis. Hij wordt geassisteerd door de heren Zeinstra & Bodde. Vierde official is de heer Eijgelsheim. Vanuit Zeist wordt de wedstrijd gevolgd door VAR en AVAR Van der Eijk & Overtoom.

Live

Zondag niet in het stadion? RKC Waalwijk - Vitesse is alsnog live te volgen via ESPN 1! Beleef de wedstrijd bovendien ook via ons Twitter-verslag of Instagram Stories. Langstraat FM (106.8) zal het duel bovendien live verslaan.

TOTO WedWekker

Zet in en win via de TOTO WedWekker! De tip van deze week:

Kramer scoort kopgoalx 6.50

Speel bewust 18+