RKC Waalwijk ontvangt FC Twente voor de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen

Met nog maar twee speelrondes te gaan, ontvangt RKC Waalwijk deze zondag FC Twente om 14.30 uur. Eerder in het seizoen eindigde het duel met de Tukkers in een 3-0 overwinning voor FC Twente. Lukt het de Geelblauwen om de drie punten in Waalwijk te houden en goede zaken te doen met zicht op eventuele play-offs voor Europees voetbal?

Sterk in eigen huis en ontsierde wedstrijd

De Geelblauwen kwamen in mei tot dus ver twee keer in actie. Waar de thuiswedstrijd tegen FC Volendam overtuigend met 4-1 gewonnen werd, verloor RKC Waalwijk de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 2-0. De wedstrijd in Utrecht eindigde nog ontsierd met een gezamenlijk statement tegen de nieuwe regels van de KNVB. De laatste anderhalve minuut van het duel hield doelman Etienne Vaessen de bal onder zijn voet en werd bij een stand van 2-0 niet meer gevoetbald.

Goede vorm FC Twente

FC Twente kent een sterk seizoen en is momenteel in de race voor de plekken vier, vijf en zes op de ranglijst. Momenteel staat FC Twente vijfde met vijf punten voorsprong op nummer zes Sparta Rotterdam. Van de laatste vijf wedstrijden wist FC Twente drie keer te winnen, één keer gelijk te spelen en één keer te verliezen. De bezoekers van komende zondag hebben tot nu toe 58 punten bij elkaar gespeeld en zouden met twee overwinningen eventueel nog een gooi naar de vierde plek kunnen doen. De Geelblauwen zullen er alles aan doen om een daar een stokje voor te steken!

Balans

RKC Waalwijk en FC Twente troffen elkaar al 53 keer op Eredivisieniveau. RKC Waalwijk won veertien van de vorige ontmoetingen, speelde zeventien keer gelijk en verloor de overige 22 duels met FC Twente. De laatste drie ontmoetingen eindigden allemaal in het voordeel van FC Twente. De drie ontmoetingen daar weer voor wonnen de Geelblauwen stuk voor stuk.

Arbitrage

Jeroen Manschot zal het treffen in het Mandemakers Stadion aankomende zondag in goede banen leiden. Manschot wordt in Waalwijk bijgestaan door assistent-scheidsrechters Diks en Van Dongen, met Smit als vierde official. Ruperti zal zondag de rol van videoscheidsrechter op zich nemen en krijgt in Zeist assistentie van Weterings.

Live

RKC Waalwijk - FC Twente is volgen via het schakelprogramma op ESPN 1! Zoals gebruikelijk zorgen wij voor een live Twitter-verslag en kun je luisteren naar het radioverslag van Langstraat FM (106.8 FM).