RKC Waalwijk ontvangt op zaterdagavond Go Ahead Eagles

Morgen, zaterdag 2 oktober (18.45 uur), staat er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de Geelblauwen. Thuis tegen Go Ahead Eagles gaat RKC vlak voor de interlandperiode voor de tweede overwinning van het seizoen.

RKC Waalwijk

In totaal pakten de Geelblauwen vijf punten uit zeven wedstrijden, waarmee ze op dit moment zestiende staan in de Eredivisie. De afgelopen twee wedstrijden gingen met minimaal verschil verloren, waardoor RKC thuis tegen Go Ahead Eagles drie belangrijke punten in het eigen Mandemakers Stadion moet zien te houden.

Het Mandemakers Stadion zal, voor het eerst in ruim anderhalf jaar, weer volledig gevuld mogen worden. Hierbij is de korte zijde (ES-EE-KC) nagenoeg uitverkocht. Voor de vakken FF-GG-HH zijn nog tickets verkrijgbaar. Ga hiervoor naar tickets.rkcwaalwijk.nl!

Anas Tahiri

Bovendien zal er voorafgaand aan RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles afscheid worden genomen van oud-RKC’er Anas Tahiri. De middenvelder zal hierbij afscheid nemen van supporters en partners in het Mandemakers Stadion. De oproep dus om op tijd plaats te nemen!

Go Ahead Eagles

Het seizoen begon voor de Eagles met twee pittige wedstrijden. Eerst speelden ze thuis tegen sc Heerenveen (0-1) en vervolgens moesten ze op bezoek bij Feyenoord in De Kuip (2-0). Hierna toonden de Deventenaren veerkracht en werd er op de eigen Adelaarshorst gewonnen van Sparta (2-0) en de derby tegen PEC Zwolle (1-0). Uit in Leeuwarden moesten de mannen van trainer Kees van Wonderen echter het onderspit delven en werd er met 5-2 verloren. Afgelopen weekend werd er met 5-0 verloren bij AZ. Toch staat Go Ahead met zes punten momenteel op een nette veertiende plaats.

Balans

Tot nu toe is de wedstrijd tussen de Geelblauwen en de Eagles op alle niveaus 28 keer gespeeld. RKC wist daarin 12 keer te winnen, het werd zeven keer gelijk en de ploeg uit Deventer wist negen keer de drie punten te pakken. De laatste overwinning van RKC op Go Ahead Eagles in het Mandemakers Stadion is van 20 april 2018. In de Keuken Kampioen Divisie werd het 2-1 door goals van Seys en Van Eijma. De laatste ontmoeting in Waalwijk was er een met grote belangen. In 2019 werd het tijdens het eerste onderlinge duel in de finale van de play-offs 0-0.

Arbitrage

De wedstrijd van zondag staat onder leiding van Erwin Blank. Hij wordt geassisteerd door de heren Koopman en Janssen. Vierde official is de heer Hensgens. Vanuit Zeist wordt de wedstrijd gevolgd door VAR en AVAR Van der Laan en Ketting.

Live

Zaterdag niet in het stadion? RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles is alsnog live te volgen via ESPN 2! Beleef de wedstrijd bovendien ook via ons Twitter-verslag of Instagram Stories. Langstraat FM (106.8) zal het duel bovendien live verslaan.

TOTO WedWekker

Zet in en win via de TOTO WedWekker! De tip van deze week:

Odgaard scoort en wint 1-0, 2-0 of 2-1x 7.00

Speel bewust 18+