RKC Waalwijk ontvangt koploper Ajax

Voor RKC Waalwijk staat er zondag na drie weken weer een thuiswedstrijd in de Eredivisie op de agenda. Het belooft een lastige wedstrijd te worden, want koploper Ajax komt naar het Mandemakers Stadion. De aftrap is om 16.45 uur.

RKC Waalwijk

De Geelblauwen hebben zichzelf afgelopen weekend met de nederlaag in en tegen Emmen geen goede dienst bewezen. De mannen van Fred Grim stonden na een half uur met 3-0 achter en kwamen die achterstand niet meer te boven. Een geluk bij een ongeluk was dat geen enkele andere concurrent, op FC Emmen na, punten wist te pakken. Daardoor heeft RKC Waalwijk nog altijd een voorsprong van vier punten op de zestiende plek, met nog zes competitieduels te gaan.

Ajax

De Amsterdammers stevenen af op een seizoen waarin 'de dubbel' behaald kan worden. Het gat in de Eredivisie tussen de koploper en achtervolgers PSV en AZ bedraagt liefst elf punten. Daarnaast hebben de Amsterdammers nog een inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht tegoed. Zondag 18 april speelt Ajax daarnaast de finale van de TOTO KNVB Beker, tegen Vitesse. Buiten dat is er ook nog de Europa League, waarin Ajax in de kwartfinale gekoppeld is aan AS Roma. Afgelopen donderdag verloor Ajax, na 24 ongeslagen duels op rij, met 1-2 van de Italianen.

Balans

In de Johan Cruijff ArenA werd het eerder dit seizoen 3-0 voor de formatie van Erik ten Hag. RKC Waalwijk heeft het steevast lastig als de Amsterdammers naar het Mandemakers Stadion komen. De laatste en tot dusver enige thuisoverwinning stamt uit het seizoen 1988/1989. Door doelpunten van Cees Schapendonk en André Hoekstra (2x) werd het 3-1.

Arbitrage

De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van Bas Nijhuis. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Joost van Zuilen en Johan Balder. De vierde official van dienst is Laurens Gerrets. De heren Van den Kerkhof en Ketting zijn vanuit Zeist actief als VAR en AVAR.

Live

Het treffen tussen RKC Waalwijk en Ajax is zondag vanaf 16.45 uur live te zien zijn op ESPN, het kanaal dat gratis te bekijken is voor klanten van KPN en T-Mobile. Zoals gebruikelijk wordt er ook een liveverslag bijgehouden via het eigen Twitter- en Instagramkanaal van RKC Waalwijk. Langstraat FM (106.8) doet ook live verslag van het duel.

RKC TOTO Tip

Maak RKC Waalwijk - Ajax nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 14.00 x je inzet terug.

RKC Waalwijk winnenx 14.00

Speel bewust 18+