RKC Waalwijk ontvangt provinciegenoot Willem II

Morgenavond 21 september (21.00 uur) staat voor RKC Waalwijk de derby tegen Willem II op het programma! Voor het eerst in negen jaar zal dit duel in het Mandemakers Stadion met publiek worden gespeeld. 

RKC Waalwijk

Afgelopen weekend pakte RKC een even mooi als verdiend punt op bezoek bij FC Utrecht. In een wedstrijd die werkelijk alles in zich had, knokten de Geelblauwen zich terug na een vroege achterstand. Jens Odgaard en Alexander Büttner brachten RKC op 1-2, waarna er na 90 minuten enerverend voetbal een 2-2 gelijkspel op het scorebord stond. Met het punt staat RKC momenteel op de twaalfde plek, met vijf punten uit evenveel duels.

Willem II

Willem II is het seizoen onder oude bekende Fred Grim sterk gestart. Met een huidige vierde plek en overwinningen op onder andere Vitesse en FC Groningen kan er worden gesproken van een uitstekende seizoensstart. Afgelopen week werden de Groningers in combinatie met goed voetbal te kijk gezet (2-1), met goals van Kwasi Wriedt en Driess Saddiki. Mochten de resultaten worden doorgetrokken, dan lijken de degradatiezorgen van vorig seizoen vooralsnog een incident en kunnen de Tricolores weer naar boven kijken. 

Balans

RKC en Willem II speelden tot dusver in het Mandemakers Stadion 22 keer eerder op Eredivisieniveau. Hierin wonnen de Geelblauwen negen keer, gingen zesmaal de drie punten mee naar Tilburg en werd het zeven keer gelijk. Vorig seizoen werd het in Waalwijk 1-1, door een benutte penalty van Anas Tahiri. De laatste overwinning op de Tilburgers dateert alweer van 11 februari 2006, toen Jochen Janssen in de 85e minuut de 1-0 raak kopte. 

Bekijk hieronder het doelpunt van Janssen nog een terug!

Arbitrage

De wedstrijd van dinsdagavond staat onder leiding van Dennis Higler. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Roekel en Diks. Vierde official is de heer Rozendal. Vanuit Zeist wordt de wedstrijd gevolgd door VAR en AVAR Dröge en Van Zuilen.

Live

Dinsdagavond niet in het stadion? RKC Waalwijk – Willem II is alsnog live te volgen via ESPN 1. Beleef de wedstrijd bovendien ook via ons Twitter-verslag of Instagram Stories. Langstraat FM (106.8) zal het duel bovendien live verslaan.

TOTO WedWekker

Zet in en win via de TOTO WedWekker! De tip van deze week:

RKC op voorsprong na exact 20 minutenx 4.50

Speel bewust 18+