RKC Waalwijk pakt punt en stijgt naar plek 15

Een drukke week met drie wedstrijden is door RKC Waalwijk afgetrapt met een gelijkspel in eigen huis. De huidige nummer 11, sc Heerenveen, kwam op bezoek in het Mandemakers Stadion. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor RKC Waalwijk een plek omhoog gaat op de ranglijst.

Eerste helft

De openingsfase begon goed voor de Geelblauwen, die voortvarend uit de startblokken kwamen. David Min kreeg al in de tiende minuut een gouden kans om RKC Waalwijk op voorsprong te zetten. Zijn poging om de keeper van sc Heerenveen te verrassen, strandde echter op de alerte doelman van de tegenstander. Deze vroege opwinding maakte plaats voor een periode, waarbij beide ploegen niet veel aanvallende actie brachten. Dit resulteerde in een ruststand van 0-0.

Tweede helft

Na de rust kwam sc Heerenveen sterker uit de kleedkamer. Hun inspanningen werden beloond in de 52e minuut toen Van Amersfoort, na een voorzet, de bal achter de keeper van Waalwijk kopte. Dit doelpunt leek RKC Waalwijk wakker te schudden; de ploeg vond nieuwe energie en drukte op zoek naar de gelijkmaker. Die inzet betaalde zich uit in de 69e minuut, toen Kevin Felida van afstand schoot. Het schot, licht getoucheerd door een verdediger, vond zijn weg naar het net. Hierdoor werd de stand 1-1 met nog ruim twintig minuten op de klok. Ondanks nog een paar mogelijkheden, bleef de stand gelijk.

Dit resultaat betekent een stapje voor RKC Waalwijk, dat door dit punt Excelsior passeert en opklimt naar de 15e plaats in de Eredivisie.

Komende duels

Met de blik gericht op de toekomst, wacht RKC Waalwijk nu een thuiswedstrijd tegen Almere City op donderdag 4 april, gevolgd door een uitdagende uitwedstrijd tegen FC Volendam op zondag 7 april. Beide wedstrijden bieden kansen voor RKC Waalwijk om verder afstand te nemen van de degradatiezone. Fans die de ploeg willen steunen, kunnen nog kaarten bemachtigen voor het duel tegen Almere City. De steun van de trouwe aanhang zal ongetwijfeld weer van onschatbare waarde zijn.