RKC Waalwijk sluit speelronde 21 af tegen Ajax

De laatste twee uitduels leverde RKC Waalwijk twee punten op. Zowel tegen Sparta Rotterdam als Excelsior bleven doelpunten uit. Zondag 12 februari zullen de Geelblauwen het om 16.45 uur in Amsterdam opnemen tegen het Ajax van John Heitinga.

RKC Waalwijk

In zeven dagen tijd wisten de Geelblauwen zeven punten binnen te slepen waarmee een plek in het linkerrijtje veroverd werd. In het Mandemakers Stadion werd er met 2-0 van FC Emmen gewonnen en vier dagen later met 3-1 van Go Ahead Eagles. Twee belangrijke overwinningen waarmee RKC Waalwijk een gat wist te slaan ten opzichte van de degradatiezone. Afgelopen zaterdag werd dit gat nog een stukje vergroot toen er uit in Rotterdam met 0-0 gelijkgespeeld werd tegen Excelsior. RKC Waalwijk wist voor de vierde keer in 2023 de nul te houden en in de slotfase was er nog kans op een overwinning. Aanvoerder Michiel Kramer kreeg een gevaarlijke kopkans recht voor het doel van de Rotterdammers maar moest toekijken hoe Van Gassel zijn inzet pareerde. Dankzij deze goede reeks staat RKC Waalwijk na twintig speelrondes op de negende plaats met 26 punten, slechts één punt onder de play-offs voor Europees voetbal.

Ajax

Ajax lijkt met nieuwe coach John Heitinga een goede vorm gevonden te hebben. Na de overwinning in het Mandemakers Stadion in oktober 2022 wisten de Amsterdammers onder leiding van Alfred Schreuder zevenmaal op rij niet te winnen in de Eredivisie. Er werd met 1-2 verloren van PSV en zes keer gelijkgespeeld. Ajax zakte tot een vijfde plaats op de ranglijst en het bestuur besloot Schreuder de deur te wijzen. Opvolger Heitinga maakte de overstap van De Toekomst. Zijn eerste twee Eredivisiewedstrijden als hoofdtrainer werden overtuigend gewonnen. Uit in Rotterdam werd Excelsior met 1-4 verslagen en week later werd SC Cambuur in Leeuwarden met 0-5 verslagen. Ajax bevindt zich na twintig speelrondes op de derde plek met 40 punten. 

Verder is Ajax nog volledig in de running voor de TOTO KNVB Beker. De Amsterdammers stroomde in de tweede ronde van het toernooi in en troffen KKD'er FC Den Bosch. Op bezoek in De Vliert werd eenvoudig met 0-2 gewonnen. De loting voor de achtste finale was een pittige: uit bij FC Twente. Op donderdag 9 februari was Ajax te gast in Enschede en als eerste team dit seizoen wisten zij FC Twente te verslaan in De Grolsch Veste. Een spannend duel dat eindigde in 0-1 leverde Ajax een plek op bij de laatste acht. Zaterdag 11 februari zal de loting voor de kwartfinales plaatsvinden. Mogelijke tegenstander zijn o.a. PSV, Feyenoord en tweededivisionist SV Spakenburg.

Arbitrage

Zondagmiddag staat Ajax - RKC Waalwijk onder leiding van Sander van der Eijk. Hij krijgt assistentie van de heren Fikkert & Ketting. Vierde official is de heer Gerrets. In Zeist zijn de heren Gansner & Van Marrewijk VAR & AVAR.

Live

Ajax - RKC Waalwijk is live te volgen op ESPN 2! Zoals gebruikelijk zorgen wij voor een live Twitter-verslag en kan er geluisterd worden naar het radioverslag van Langstraat FM (106.8).