RKC Waalwijk start belangrijke februarimaand in Zwolle

Vanwege de slechte weersvoorspellingen trappen RKC Waalwijk en PEC Zwolle morgenmiddag (14.00 uur) af in de Hanzestad. Daar waar RKC afgelopen weekend een punt wist te pakken tegen Vitesse, speelden ook de Blauwvingers gelijk, in Utrecht (3-3). RKC staat aan het begin van een belangrijke februarimaand met wedstrijden tegen PEC, FC Emmen, Heracles Almelo en ADO Den Haag op het programma.

RKC Waalwijk

Zoals gezegd pakte RKC vorig weekend een verdienstelijk punt op bezoek bij Vitesse in het GelreDome. Namens de Waalwijkers maakte Richard van der Venne op prachtige wijze een kwartier voor tijd de gelijkmaker, waardoor er uiteindelijk een verdiend punt werd behaald. Voor RKC is een goed resultaat in Zwolle cruciaal, in de wetenschap dat de nummers zestien en zeventien, Willem II en ADO Den Haag, elkaar zondag treffen. 

PEC Zwolle

PEC heeft de goede lijn te pakken, aangezien het de laatste drie duels vijf punten wist te behalen. Afgelopen weekeinde zag het er lang naar uit dat er met de volle buit zou worden vertrokken uit Utrecht, maar in de slotseconden werd het in een vermakelijk duel alsnog 3-3. Namens de Zwollenaren scoorden Virgil Misidjan, Thomas Lam en Thomas Buitink. PEC zal het tegen de Geelblauwen in ieder geval moeten doen zonder aanvoerder Bram van Polen. Hij kreeg tegen FC Utrecht een rode kaart en is dus automatisch geschorst.

Toch is het met topschutter Reza Ghoochannejhad in de gelederen oppassen geblazen voor de Geelblauwen. Twee weken geleden schoot hij als invaller de club uit Overrijssel met een hattrick eigenhandig naar de overwinning tegen Willem II. Ook in de midweekse speelronde tegen Heracles Almelo was Ghoochannejhad trefzeker. Mede dankzij zijn inzet staat PEC Zwolle momenteel dertiende in de Eredivisie, met zeven punten meer dan RKC. 

Balans

Beide clubs speelden in totaal 21 keer tegen elkaar in een officieel duel. Van die 21 ontmoetingen wist RKC er zeven te winnen, acht keer eindige het duel in een gelijkspel, zes keer trok PEC Zwolle aan het langste eind. Eerder dit seizoen werd het in het Mandemakers Stadion 1-1. Eliano Reijnders zette PEC Zwolle na ruim een uur op voorsprong, terwijl Finn Stokkers vlak voor tijd de 1-1 maakte.

Arbitrage

De wedstrijd in het MAC³PARK stadion staat onder leiding van Björn Kuipers. Hij krijgt assistentie van Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Clay Ruperti is aangewezen als vierde official. Vanuit Zeist zijn Stan Teuben en Martijn Beijer actief als respectievelijk VAR en AVAR.

Live

PEC Zwolle - RKC Waalwijk zal zaterdag vanaf 14.00 uur live te zien zijn op ESPN 1. Dat kanaal is gratis te bekijken voor klanten van KPN en T-Mobile. Zoals gebruikelijk wordt er ook een liveverslag bijgehouden via het eigen Twitter- en Instagramkanaal van RKC Waalwijk. Langstraat FM (106.8) doet eveneens live verslag van het duel.

RKC TOTO Tip

Maak PEC Zwolle - RKC Waalwijk nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 8,15x je inzet terug:

Half Time/Full Time: Gelijkspel/RKC Waalwijkx 8,15

Speel bewust 18+