• 90'
    Ahmed Touba
  • 90'
    Juriën Gaari

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het duel tegen N.E.C. In De Goffert werd het 1-1 door goals van Van der Venne en Okita. RKC had veel kansen, maar wist deze niet om te zetten in doelpunten. In de slotfase kregen de Geelblauwen de deksel op de neus.

RKC op voorsprong

In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Kansen waren er aan beide kanten, maar het was Richard van der Venne die de score opende voor ons RKC. Na een fout achterin bij N.E.C. kon de Ossenaar de bal oog in oog met Branderhorst makkelijk binnenschuiven. In het vervolg van de eerste helft hadden de Nijmegenaren meer balbezit dan RKC, maar kwam het niet tot echt grote kansen. Ook RKC Waalwijk kwam niet tot grote kansen. Odgaard had nog wel een schitterende demarrage in huis, maar het vizier stond niet op scherp. Zo stond na 45 minuten spelen 0-1 op het scorebord.

Vergeten te scoren

In de tweede helft waren de intenties van N.E.C. direct duidelijk. Ze hadden meer balbezit en kwamen geregeld in de buurt van Vaessen. Het was echter RKC dat de echt grote kansen op de counter afdwong. Zo kon Van der Venne alleen op de goal af, maar werd hij net op tijd achterhaald door Van Rooij. Even later was het opnieuw de middenvelder met een megakans. Hij kon op een voorzet van Odgaard vrij inkoppen, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Branderhorst. In de slotfase was het N.E.C. die onder luid kabaal de gelijkmaker maakte. Okita wist een voorzet van Tavsan binnen te werken. Zo werden de punten in Nijmegen gedeeld. Eindstand 1-1.