RKC Waalwijk verliest oefenduel van N.E.C.

RKC Waalwijk heeft vanmiddag in een oefenwedstrijd tegen N.E.C. verloren. In het Gelderse Weurt werd het 3-1, namens de Geelblauwen was Hans Mulder verantwoordelijk voor de Waalwijkse treffer. Bij RKC Waalwijk maakte bovendien nieuwkomer Patrick Vroegh zijn officieuze debuut.

Achterstand

Op een goed gevuld Sportpark De Kamp was het de thuisploeg dat na een kwartier de leiding nam. Mikkel Duelund kwam vrij en schoot met een droge knal de bal langs Joel Pereira in de verre hoek. Ruim vijftien minuten later was het nogmaals N.E.C. dat tot scoren wist te komen. De Nijmegenaren kwamen door de Waalwijkse defensie heen en brachten de ruststand op 2-0.

Hans Mulder

Na de rust en vele Nijmeegse wissels kreeg RKC wat meer vat op de tegenstander, wat ook enkele kansen opleverde. Zo zag Yassin Oukili zijn schot worden gepakt door Mattijs Branderhorst. N.E.C. wist een ruime tien minuten voor tijd op 3-0 te komen. Joel Pereira redde goed op een aanstormende Oussama Tannane, maar de daaropvolgende corner werd binnengekopt. Hans Mulder deed nog wat voor RKC. Uit een hoekschop wist hij de bal knap op doel te krijgen, waardoor de eindstand werd bepaald op 3-1.

Opstelling RKC Waalwijk: Pereira, Lelieveld, Wouters, Van den Buijs, Lutonda, Bakari, Vroegh, Oukili, Felida, Kramer, Biereth

Wissels: Spenkelink, Bel Hassani, Mulder, Nieuwpoort, Kuijpers, Daneels, Augustijns, Min