• 85'
    Anwar El Ghazi
  • 90'
    Ibrahim Sangaré

Zondagmiddag 5 maart heeft RKC Waalwijk de Brabantse derby met 0-1 verloren. In het Mandemakers Stadion kwamen de Eindhovenaren in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Johan Bakayoko. In de tweede helft gooiden de Waalwijkers alles in de strijd voor een punt, maar succes bleef uit.

Sterk optreden Etienne Vaessen

In een uitverkocht Mandemakers Stadion begon de Brabantse derby tussen RKC Waalwijk en PSV. Het waren de bezoekers die in de derde minuut met de eerste kans kwamen. De poging van Fábio Silva kwam in het zijnet terecht. Het eerste gevaar van de Waalwijkers volgde snel. Jurriën Gaari kopte rakelings naast het doel van Joël Drommel uit een corner. Kort daarna was het wederom RKC Waalwijk met een grote kans. Vurnon Anita werd vrijgespeeld in de zestien meter van de Eindhovenaren, waarna hij de bal over schoot. In de negentiende minuut moest Etienne Vaessen voor het eerst aan de bak. Uit een vrije trap van PSV moest Vaessen een rebound weggeven. Van dichtbij wist de keeper van RKC Waalwijk deze te keren. Een kwartier voor rust was Xavi Simons dichtbij de openingstreffer. De inzet van de nummer zeven van PSV eindigde op de lat. Tien minuten voor rust kwam PSV met een afstandsschot. De bal veranderde van richting, maar door een reflex van Vaessen werd de 0-1 voorkomen. Enkele seconden later lukte het Johan Bakayoko wel om de openingstreffer te maken. Na het doelpunt van de bezoekers gebeurde er niet veel meer in de eerste helft en gingen beide ploegen de rust in met een 0-1 stand.

Alles op de aanval

RKC Waalwijk kreeg meteen na rust een grote kans via Thierry Lutonda. De opgekomen back kwam in een kansrijke positie via de linkervlak maar zijn poging rolde voorlangs het doel van de Eindhovenaren. Ook PSV werd in het begin van de tweede helft gevaarlijk. Joey Veerman krulde de bal naast de goal van de Geelblauwen. Kort hierna kreeg Iliass Bel Hassani ruimte om een voorzet te geven en aanvoerder Michiel Kramer werd via de lucht bereikt. Zijn inzet miste het doel op een haar na. RKC Waalwijk kwam vaker voor het doel van Drommel. Een afstandsschot van Bel Hassani mistte preciesie. In de 65ste minuut besloot Joseph Oosting te wisselen. Florian Jozefzoon, Yassin Oukili en Julen Lobete kwamen het veld in voor Dario van den Buijs, Pelle Clement en Bel Hassani. Na de wissels kwam er veel dreiging vanuit PSV, maar dit werd niet omgezet in grote kansen. Na het afstandsschot van Oukili dat werd tegengehouden door Drommel wisselde Oosting nog een keer. Lutonda moest het veld verlaten voor Zakaria Bakkali. RKC Waalwijk maakte zich klaar voor een slotoffensief. De dreiging rond het de zestienmetergebied van PSV nam met de minuut toe en de gasten moesten zich dan ook volledig op de verdediging focussen. Invaller Jozefzoon wist in zijn laatste twee invalbeurten te scoren en dit keer was hij wederom dichtbij. Na een goed opgezette aanval zag de oud PSV'er zijn inzet over vliegen. De Waalwijkers zetten alles op alles voor een gelijkspel en Oosting bracht in de slotfase nog Mika Biereth. Tot diep in de blessuretijd bleef de spanning in het spel, maar succes bleef uit voor de Waalwijkers.