RKC Waalwijk wil het jaar goed starten in Deventer

RKC Waalwijk speelt morgenavond, 15 januari (21:00 uur), haar eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen Go Ahead Eagles. Na vorig jaar te hebben afgesloten met een remise willen de Geelblauwen maar wat graag de volle buit meenemen uit Deventer.

RKC Waalwijk

Joseph Oosting en zijn mannen speelden 23 december de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Sparta Rotterdam. Jens Odgaard zorgde er in die wedstrijd voor dat RKC op voorsprong kwam. Daarmee heeft onze Deense spits inmiddels al vier wedstrijden op rij gescoord en is daarmee de eerste speler die dat doet sinds Rick Hoogendorp in 2005. Vito van Crooij zette met zijn goal de 1-1 einduitslag op het scorebord.

Go Ahead Eagles

De ploeg van Kees van Wonderen kan dit seizoen op veel complimenten rekenen. De promovendus draait prima mee in de Eredivisie en staat na 18 wedstrijden op de elfde plek. Eerder dit seizoen wisten de Eagles een punt mee te nemen uit Waalwijk. Go Ahead sloot 2021 af met een 2-0 nederlaag tegen PSV. Joris Kramer kreeg tijdens die wedstrijd een rode kaart te zien en zal zodoende niet in actie komen tegen ons RKC.

Balans

De laatste keer dat RKC afreisde naar de Adelaarshorst was op 28 mei 2019. De zin: ''Spierings schiet hem binnen!'', zal bij menig RKC’er nog steeds kippenvel opleveren. In totaal kwamen de Geelblauwen twaalf keer in actie op de grasmat in Deventer. Vijf keer ging de volle buit mee naar Waalwijk, drie keer werden de punten gedeeld en vier keer was Go Ahead Eagles te sterk.

Arbitrage

De wedstrijd staat onder leiding van Sander van der Eijk. Hij wordt geassisteerd door de heren Van de Ven en Dobre. Vierde official is de heer Van der Laan. In Zeist zitten de heren Oostrom en Van Marrewijk als VAR en AVAR.

Live

Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk is zaterdagavond live te volgen via ESPN 2! De wedstrijd is bovendien ook te beleven via ons Twitter-verslag. Daarnaast zal Langstraat FM (106.8) zoals altijd het duel live verslaan.

TOTO WedWekker

Speel mee met de TOTO WedWekker en win!

Michiel Kramer scoortx 13.00

Speel bewust 18+