RKC Waalwijk zonder punten na laat doelpunt Fortuna

RKC Waalwijk heeft in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard een nipte nederlaag geleden in eigen huis. In een wedstrijd waarin beide teams gelijk opgingen, wist Fortuna Sittard in de laatste minuten het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren, wat resulteerde in een 0-1 verlies voor RKC Waalwijk.

Eerste helft

De wedstrijd begon met aftastend spel van beide kanten, zonder een duidelijke bovenliggende partij. De eerste echte kans kwam van Waalwijkse kant in de 19e minuut, toen Cleonise na een goede dribbel aflegde op Min. Zijn schot miste het doel. Fortuna Sittard kreeg ook kansen, waar onder andere een redding van RKC-doelman Vaessen op een inzet van Cordoba nodig was. Ook in de rebound hield Vaessen de bal knap tegen. Vlak voor rust kreeg Lokesa nog een goede schietkans. Zijn schot was hard, maar miste richting.

Tweede helft

Het spelbeeld bleef in de tweede helft ongewijzigd, met kansen over en weer. Zo kreeg Min een goede schietkans, maar zijn schot ging ruim over. In de laatste fase van de wedstrijd kregen beide ploegen niet veel kansen meer. Wel werd een doelpunt van Lokesa afgekeurd. Hij tikte binnen op aangeven van Lelieveld, echter deed hij dit in buitenspelpositie. De score werd pas geopend in de 88ste minuut. Sierhuis schoot van afstand de bal hard tegen de touwen en bracht Fortuna op een 0-1 voorsprong. In de laatste minuten van de wedstrijd wist RKC Waalwijk geen échte kansen meer te creëren en zodoende bleef het 0-1.

Aankomende wedstrijden

Voor RKC Waalwijk ligt de focus nu op de volgende wedstrijd, een uitduel tegen Go Ahead Eagles op zaterdag 2 maart, gevolgd door een thuiswedstrijd tegen Vitesse op zaterdag 9 maart. Voor beide wedstrijden zijn nog tickets te krijgen in de fanshop en online ticketshop.