RKC Waalwijk ontvangt in eigen huis concurrent ADO Den Haag

Na een korte winterstop staat ons RKC zaterdagmiddag om 16.30 uur aan de aftrap voor de ontmoeting met ADO Den Haag. Voor beide ploegen een belangrijk duel, waarbij beide teams 2021 met een pikstart willen beginnen.

RKC Waalwijk

De Geelblauwen gingen met een kater de winterstop in. Door een doelpunt van Semedo werd er in de slotfase verloren bij Fortuna Sittard, waardoor de Limburgers RKC voorbij gingen op de ranglijst. Desondanks bezetten de Geelblauwen de veertiende plaats, een plek die aan het einde van de rit rechtstreekse handhaving zou betekenen. Het gat met de tegenstander uit Den Haag bedraagt momenteel vijf punten, wat ook direct het belang van dit duel duidelijk maakt. Bij een goed resultaat zouden de Geelblauwen zichzelf een sterke uitgangspositie verschaffen voor het restant van het seizoen.

ADO Den Haag

De Hagenezen kenden op hun beurt een moeizame eerste seizoenshelft waarin zeven punten werden gepakt. Na de komst van nieuwe trainer en oude bekende Ruud Brood leek de ploeg uit de Hofstad op te krabbelen, maar ook de laatste twee wedstrijden gingen verloren tegen Ajax en PEC Zwolle. ADO heeft zich tussen kerst en oud & nieuw echter al flink geroerd op de markt. Met het aantrekken van twee ervaren krachten in de vorm van Daryl Janmaat en Marko Vejinović hoopt ADO zichzelf veilig te gaan spelen in het tweede gedeelte van het seizoen.

Balans

In de Eredivisie ontvingen de Brabanders de Hagenezen twaalf keer in het eigen Mandemakers Stadion. Zeven keer leidde dit tot een overwinning voor de Geelblauwen, waarvan de laatste keer drie ontmoetingen geleden was. In het seizoen 2012-2013 waren de Waalwijkers met maar liefst 4-0 te sterk, door doelpunten van Mart Lieder, Robert Braber, Henrico Drost en een eigen doelpunt van Vito Wormgoor.

Arbitrage

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Zijn assistenten langs de lijn zijn de heren Van Zuilen & Balder en de rol van vierde official wordt vervuld door de heer Dröge. De VAR tijdens de wedstrijd is de heer Van den Kerkhof en hij wordt bijgestaan door de heer Ozinga als AVAR.

Live

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en ADO Den Haag zal zaterdag vanaf 16.30 uur live te zien zijn op ESPN 1. Daarnaast zal er ook een liveverslag worden bijgehouden via ons eigen Twitter- en Instagramkanaal over alles wat er op het veld gebeurt. Ook via het radioverslag van Langstraat FM (106.8) is de wedstrijd live te volgen.

RKC TOTO Tip

Maak RKC Waalwijk - ADO Den Haag nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 3,30x je inzet terug:

Stokkers scoort en wintx 3,30

Speel bewust 18+