Finn Stokkers van NAC Breda naar RKC Waalwijk, Mario Bilate bewandelt omgekeerde weg

RKC Waalwijk en NAC Breda hebben overeenstemming bereikt over de transfers van Finn Stokkers en Mario Bilate. Beide spitsen wisselen per direct van club. In Waalwijk tekent de 24-jarige Finn Stokkers een contract tot medio 2022.

Frank van Mosselveld over de transfers: ''Op ’t moment dat NAC Breda zijn concrete interesse toonde voor Mario Bilate, hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om tegelijkertijd Finn Stokkers over te nemen. In de persoon van Finn Stokkers halen we een speler in huis die dichterbij de eigenschappen van een spits komt zoals wij binnen RKC Waalwijk nastreven. Met de komst van Finn zijn we nog niet klaar op de transfermarkt. Ons streven is om de spitspositie dubbel te bezetten.''

Finn Stokkers
De in Barendrecht geboren Stokkers doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, waar hij als 17-jarige op 26 oktober 2013 tegen FC Den Bosch (7-1) zijn debuut in het eerste elftal maakte en direct trefzeker was. Hierna verruilde hij de havenstad voor Fortuna Sittard, waarmee hij als basisspeler een groot aandeel had in het kampioenschap en de promotie naar de Eredivisie in 2018. Sinds de zomer van 2019 speelde hij voor NAC Breda. Finn Stokkers speelde al ruim 150 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij goed was voor 40 doelpunten. 


Mario Bilate
De 29-jarige Bilate speelde de afgelopen twee seizoenen in het Geelblauw. In 38 officiële duels kwam hij tot tien doelpunten en zes assists. Ook droeg hij meerdere malen de aanvoerdersband. Voordat de geboren Moskoviet naar Waalwijk kwam droeg hij de kleuren van achtereenvolgens Sparta Rotterdam, Dundee United, FC Den Bosch en FC Emmen.

James Efmorfidis, Thierry Lutonda, Kostas Lamprou, Nicolas Olsak, Ahmed Touba, Aymen Azhil, Vurnon Anita en Cyril Ngonge gingen Finn Stokkers voor. Hij is de negende speler deze transferperiode die zich aan RKC Waalwijk verbindt.