VACATURE: Medewerker Ticketing, Retail & Fansupport

RKC Waalwijk is een trotse betaald voetbalorganisatie midden in het hart van Brabant. Een club waar jong talent kansen krijgt om zich te ontwikkelen en door te groeien naar een hoger niveau. Dit geldt voor trainers en spelers, maar zeker ook voor medewerkers. RKC Waalwijk staat bekend om de gemoedelijke sfeer binnen de club, maar tegelijkertijd heerst er een professioneel werkklimaat waarin we als organisatie iedere dag beter willen worden.

Om verder invulling te geven aan de groei van de organisatie zijn wij op zoek naar een

Medewerker Ticketing, Retail & Fansupport (1 FTE, m/v)

In deze functie ben je een spil in het team met een hele brede verantwoordelijkheid, zowel operationeel als commercieel. Niet alleen ben je verantwoordelijk voor een optimale inrichting van het ticketingsysteem om zoveel mogelijk seizoenkaarten en losse tickets te verkopen, ook het bedenken en uitrollen van bijvoorbeeld de seizoenkaartcampagne behoort tot jouw takenpakket. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor zowel de on-als offline verkoop van de merchandise artikelen van RKC Waalwijk; je beheert de voorraad, denkt na over de keuze van productgroepen en bedenkt campagnes om de verkoop te optimaliseren. Tot slot ben jij het aanspreekpunt voor supporters door het op servicegerichte wijze afhandelen van vragen.

Wat vragen wij?

Een gedreven en enthousiaste MBO’er met enkele jaren relevante werkervaring of een HBO’er met een relevante opleiding (richting commerciële economie of vergelijkbaar) en 1 tot 2 jaar werkervaring in een commerciële functie (BtoC) in een dynamische omgeving. Verder zit het ondernemerschap je in het bloed. Je bent contactvaardig, beschikt over een commerciële drive maar bent daarnaast bereid operationele werkzaamheden uit te voeren. Je hebt gevoel bij de Brabantse cultuur en bent flexibel ingesteld; thuiswedstrijden zijn onderdeel van je werkweek.

Dagelijkse werkzaamheden:

 • Het inregelen van het ticketsysteem met betrekking tot de kaartverkoop van zowel thuis-als uitwedstrijden;
 • Het uitdraaien en versturen van (business)tickets voor alle wedstrijden van RKC Waalwijk;
 • Verantwoordelijk voor het behalen van de gestelde targets met betrekking tot (seizoen)kaartverkoop en merchandise;
 • Het samen met je collega’s van de afdeling marketingcommunicatie bedenken en uitrollen van diverse campagnes;
 • Verantwoordelijk voor het behalen van de gestelde targets met betrekking tot verkoop van merchandise artikelen;
 • Medeverantwoordelijk voor het beheren, controleren en inkopen van de voorraad;
 • Het managen van de fanshop, inclusief het beheren van de kassa en het beantwoorden van vragen van supporters;
 • Het beheren van de algemene mailboxen van de club.
Wat bieden wij?
 • Werken bij een ambitieuze betaald voetbalorganisatie die actief is op het hoogste niveau van Nederland;
 • Een boeiende, uitdagende functie in een zeer dynamische werkomgeving;
 • Binnen RKC Waalwijk krijg je de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen, eigen inbreng wordt toegejuicht;
 • Een zelfstandige rol waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om bij te dragen aan de ambities van de club;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een contract voor bepaalde tijd, dat bij goed functioneren wordt verlengd.
Aanvullende informatie

Het gaat hier om een functie van 40 uur per week. Vanwege de aard van je takenpakket zoeken wij een collega die gestructureerd te werk gaat en stressbestendig is. Om deze functie goed te kunnen uitoefenen werk je deels vanuit de fanshop en deels vanuit kantoor. Een essentieel onderdeel van deze functie is het werken in de weekenden tijdens wedstrijddagen. Bij voorkeur ben je woonachtig in de regio Waalwijk of omgeving.

Interesse?
Wil jij jezelf ontwikkelen in een brede functie met veel verantwoordelijkheid de unieke branche die het betaalde voetbal is? Stuur dan vóór woensdag 22 juni 2022 je CV en motivatiebrief naar aanvragen@rkcwaalwijk.nl