RKC in tweede thuiswedstrijd op jacht naar tweede overwinning

Morgen (17:30 uur) staat de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, waarin PEC Zwolle de tegenstander is. Naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zijn er meerdere ingrijpende maatregelen afgekondigd, die de samenleving en daarmee ook het betaalde voetbal en RKC Waalwijk hard treffen. Keihard. Bij geen enkel (sport)evenement mag nu nog publiek aanwezig zijn. De komende vier weken. Dit is natuurlijk heel zuur. We hopen dat de getroffen maatregelen snel hun gewenste effect hebben, zodat we jullie snel weer kunnen verwelkomen in het Mandemakers Stadion.

Morgen dus de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Eigenlijk stond dit duel al op 3 oktober op de planning, maar door de verplaatsing er van wordt deze editie morgenavond 21 oktober ingehaald. Afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo wist RKC haar eerste drie punten in de wacht te slepen! Saïd Bakari schoot na 26 minuten de enige treffer van de wedstrijd tegen de touwen. Een mooie opsteker voor de mannen van Grim, die hopelijk een vervolg kan worden gegeven.

PEC Zwolle

PEC Zwolle kende op haar beurt een redelijke seizoenstart. Met een gelijkspel tegen AZ en een 4-0 overwinning op Sparta bezetten de Blauwvingers momenteel de elfde plek. Er werd tot dusver enkel verloren van Feyenoord en PSV. In de eerste speelronde waren de Rotterdammers met 0-2 te sterk, terwijl afgelopen weekend de Eindhovenaren met 0-3 wonnen in Zwolle. PEC maakte direct kennis met Mario Götze, die de 0-1 voor zijn rekening nam. Hierna scoorden Cody Gakpo en Donyell Malen. 

Een speler bij PEC om in de gaten te houden is Yuta Nakayama. Hij scoorde tegen Sparta en werd mede hierdoor uitgeroepen tot Man of the Match. Het moge duidelijk zijn dat hij een speler is om rekening mee te houden. Verder moet ook oud-RKC’er Clint Leemans goed in de gaten worden gehouden, die een sterke indruk maakte in de eerste wedstrijden van het seizoen.

De balans

Afgelopen seizoen speelden beide ploegen met 0-0 gelijk in Waalwijk en ook in de voorgaande ontmoetingen in Brabant bleken de ploegen erg aan elkaar gewaagd. De laatste thuisoverwinning dateert uit het seizoen 2010/2011, toen Donny de Groot (2x) en Hans Mulder RKC een 3-1 overwinning bezorgden. In totaal troffen RKC en PEC elkaar twaalf keer op Eredivisieniveau. 

Arbitrage

De wedstrijd zal onder leiding staan van de heer Dieperink. De heren Honig en Osseweijer zijn de assistenten en de rol van vierde official wordt vervuld door de heer Vos. Teuben en Beijer zijn aangewezen als VAR en AVAR.

Live

Volg RKC live via FOX Sports 1, wat live te zien is voor KPN- en Ziggo-klanten. Volg de wedstrijd boven via ons eigen Twitter-kanaal en Instagram-kanaal om op de hoogte te blijven van RKC Waalwijk - PEC Zwolle.

RKC TOTO Tip

Maak RKC Waalwijk - PEC Zwolle nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien x 3.45 je inzet terug:

Winst RKC Waalwijkx 3.45

Speel bewust 18+