Voorlopig geen publiek meer bij wedstrijden Betaald Voetbal

Naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zijn er meerdere ingrijpende maatregelen afgekondigd, die de samenleving en daarmee ook het betaalde voetbal en RKC Waalwijk hard treffen. Keihard. Bij geen enkel (sport)evenement mag nu nog publiek aanwezig zijn. De komende drie weken. Dit is natuurlijk heel zuur. Te meer daar er geen enkel wetenschappelijk bewijs is tussen de aanwezigheid van publiek in een stadion en de stijging van het aantal corona-gevallen in Nederland.

RKC Waalwijk heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan en fors geïnvesteerd om een veilige situatie in het Mandemakers Stadion te creëren. Wij menen ook dat dat heel goed gelukt is, wat blijkt uit de complimenten van supporters, sponsoren en lokale overheden. Daar wij rekening hielden met regionale aanpak kiest Den Haag nu voor deze maatregelen. Dit hebben wij te accepteren. Helaas. Het voetbal en dus ook RKC Waalwijk pakt zijn verantwoordelijkheid. 

We gaan er vanuit dat als een ieder zich aan de nieuwe maatregelen houdt, wij weer zo snel mogelijk met publiek kunnen spelen. En weer direct op het niveau waar we nu ook op zitten. Anders is de schade voor het voetbal en de overige sport in Nederland niet te overzien.

RKC Waalwijk – PEC Zwolle

Voor RKC en haar supporters betekent dit dat de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (zaterdag 3 oktober) zonder publiek zal worden gespeeld. Wij hopen dat de maatregelen het gewenste effect hebben. En wij zodoende op 25 oktober weer publiek mogen verwelkomen bij RKC Waalwijk - Feyenoord. RKC Waalwijk zal op termijn verder communiceren naar haar supporters en partners over het bezoeken van wedstrijden en het kaartverkoopbeleid.