• 75'
    2 : 2
  • 90'
    Shawn Adewoye

Zondagmiddag 2 oktober hebben RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam gelijk gespeeld. In het Mandemakers Stadion wist RKC Waalwijk geen overwinning te boeken tegen de tien van Sparta Rotterdam.

Evenwicht

Na een minuut stilte voor het tragedie in Indonesië van de dag ervoor begon de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam. De Geelblauwen begonnen de wedstrijd sterk en daar werden de vruchten van geplukt. Pelle Clement gaf een mooie steekpass op spelmaker Iliass Bel Hassani die de bal knap voor wist te brengen. Aanvoerder Michiel Kramer wist het luchtduel te winnen en kon zo in de tiende minuut RKC Waalwijk op voorsprong koppen. Vervolgens waren het de gasten uit Rotterdam die aan de bak moesten en veel druk op het doel van de Waalwijkers gingen zetten. Lang wist RKC stand te houden en met een overtuigende Etienne Vaessen bleef de bal uit het doel. Toch ging het mis, want vanuit de kluts rolde de bal via Arno Verschueren in de 35e minuut toch het doel in, 1-1. Doelpuntenmaker Kramer moest het veld vroegtijdig verlaten vanwege een blessure. Roy Kuijpers kwam voor hem in de plaats.

Gelijk tegen tien

Voor de tweede helft had Joseph Oosting een ander plan. Dario van den Buijs bleef achter in het kleedlokaal en Patrick Vroegh kwam het middenveld versterken. Dit bleek een goede zet want RKC begon de tweede helft sterk met controle over de wedstrijd en mooie kansen. Bel Hassani wist na een kwartier de voorzet van Kuijpers binnen te schieten en daarmee was het RKC Waalwijk dat de leiding pakte. Nog geen twee minuten later maakte Shurandy Sambo een forse overtreding op Kuijpers en hij moest per direct het veld verlaten. RKC hield goed de wedstrijd onder controle en Oosting besloot Zakaria Bakkali te brengen voor Bel Hassani. Ondanks het overtal, lukte het Sparta toch om vanuit een voorzet raak te koppen, 2-2. Opnieuw was het Verschueren. De Geelblauwen moesten weer aan de bak, waarbij Mika Biereth inviel. Beide ploegen maakten nog aanspraak op meer, maar de 2-2 bleek ook de eindstand.